Cel mai sanatos mic dejun pentru copii trebuie sa contina oua Pana acum, cand spuneam mic dejun sanatos pentru toata lumea, si mai ales pentru copii, spuneam aproape intotdeauna cereale. Acestea au inlocuit in ultimii ani obisnuitele sandvisuri.

Totusi, potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania din Statele Unite cel mai sanatos mic dejun pentru copii trebuie sa contina in mod obligatoriu oua. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia ca dandu-le copiilor proteine la micul dejun, acest lucru ii va ajuta sa fie mai putin expusi obezitatii.

Studiul a presupus studierea obiceiurilor alimentare timp de 3 saptamani, in cazul a 40 de copii cu varste cuprinse intre 8 si 10 ani. Acestia au fost impartiti in trei grupe: una trebuia sa consume budinca, o alta oua, iar a treia cereale. Fiecare mic dejun continea 350 de calorii.

Dupa terminarea micului dejun, copiii participau la diferite jocuri cu cercetatorii. De regula, in timpul acestor activitati, participantii erau intrebati daca le era foame sau nu. De asemenea, parintii trebuiau sa spuna cu precizie ce a consumat copilul in restul zilei.

Cercetatorii au constatat atunci ca grupul care a consumat oua la micul dejun nu s-a declarat multumi de meniu dar a mancat mai putin la masa de pranz iar cantitatea de calorii consumata era cu aproximativ 70 de calorii mai mica decat in cazul celorlalte doua grupuri.

Rezultatele studiului sunt considerate ca fiind foarte importante deoarece pot fi identificate astfel alimentele care ii fac pe copii sa simta ca au mancat suficient avand in acelasi timp un continut caloric moderat, ceea ce poate fi un indice important in mentinerea greutatii si eliminarea riscului de exces ponderal.