S-a deschis Targul de Craciun al Capitalei, in Piata UniversitatiiBucharest Christmas Market s-a deschis, vineri, în Piața Universității, oferta sa fiind foarte variată – de la dulciuri și alte bunătăți culinare până la bijuterii, decorațiuni și ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, de la eveniment fiind nelipsite spectacolele și concertele.

Peste 10.000 de beculețe împodobesc arcadele Târgului de Crăciun, 200 de instalații cu câte 100 de becuri decorează cele 60 de căsuțe amplasate în piață, iar nu mai puțin de 20.000 de beculețe sunt menite să asigure iluminarea bradului tradițional de Crăciun, înalt de 15 metri.

Timp de o lună, între orele 11,00 — 22,00, comercianții din întreaga țară îi așteaptă pe vizitatori cu produse care mai de care mai tentante, printre care se numără dulcețuri, miere, siropuri, vin, ceramică pictată, icoane, măști tradiționale, jucării din lemn, instrumente muzicale și bijuterii.

Cea mai frumoasă căsuță din târg va fi premiată. În perioada 18-22 decembrie bucureștenii vor putea alege prin vot, la fața locului, cel mai frumos decor, produsele preferate, dar și cea mai călduroasă servire, intrând astfel în cursa pentru premiile zilnice oferite de organizatori.

19 seri de iarnă din cadrul Bucharest Christmas Market sunt dedicate unui program artistic susținut de trupe și artiști de renume, ansambluri, grupuri de copii și de colindători, coruri orchestre și fanfare. Bere Gratis, Iris și Cristi Minculescu, Pheonix, Fuego, Hara, Paula Seling, Firma, Coma, Moonlight Breakfast, Smiley, El Negro, ABucharest Christmas Market ntonia, Holograf, Țapinarii, Trooper, Taxi, Mircea Vintilă, Emric Imre, Ducu Bertzi, Provincialii, Narcisa Suciu, Pepe, Proconsul, Delia, Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5, Loredana, Corul de copii Allegretto, Corul Divina Armonia, Corul Radio, Spirit Vienna Orchestra sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scenă din Piața Universității.

Municipalitatea a transmis programul artistic de vineri până pe 27 decembrie în legătură cu care a precizat că poate suferi modificări.

De Ziua Națională a României, în intervalul orar 17,00  — 22,00, vor face deliciul publicului  Orchestra Națională “Valahia”, dirijor Marius Zorilă și Tulnicărese Moașele din Câmpeni, Sofia Vicoveanca, Școala de dans românesc Larisa și Marin Barbu, Lavinia Goste, Grupul Vocal “Acapella” — condus de George Miron, Orchestra Națională “Valahia”, dirijor Marius Zorilă, Traian și Valeria Ilea, Laura Lavric, Florentina și Petre Giurgi, Grupul vocal bărbătesc “Burnasul” din Teleorman, Veta Biriș și Dinu Iancu Sălăjanu.

În cea de-a doua zi de Crăciun — 26 decembrie — programul artistic va fi susținut în intervalul 18,00 — 21,40 de Pepe, Proconsul, Călin Geambașu Band, Delia & Band, iar pe 27 decembrie, între orele 18,00 — 22,00, de Luminița Anghel, Marcel Pavel, Direcția 5 cu Alinca, respectiv Loredana & Agurida.

“Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!…” este mesajul pentru toți cei care vor să vină în ajutorul unor copii aflați în dificultate. Această campanie umanitară încurajează oamenii să doneze cărți și jucării.

12307345_964177350320450_2828989789633600090_oÎnscris în rețeaua celor mai importante târguri de Crăciun din Europa, evenimentul este dedicat tuturor categoriilor de public.