Moda la astronauti NASA dezvaluie ce costume vor purta oamenii din prima misiune pe MarteAgenţia Spaţială Americană (NASA) a decis sa faca publice cateva imagini cu costumul spatial Z-2 care va fi folosit de primii oameni ce ar trebui sa ajunga pe Marte in jurul anului 2030.

Potrivit Sciencealert.com, NASA recruteaza si pregateste in tot acest timp viitorii astronauţi, fiind puse la punct detaliile tehnice legate de primele zboruri, precum şi de costumele pe care le vor purta membrii primului echipaj de oameni care vor păşi pe Marte.

 

Prototipul costumului urmează să fie fabricat la scară largă şi a fost realizat cu scopul de a permite astronauţilor să exploreze o gamă cât mai variată de planete.

Design-ul costumului a fost ales anul trecut, prin vot public, după ce NASA a propus două modele, ale căror schiţe puteau fi transpuse în realitate.

Costumul Z-2 este un produs foarte rezistent, fiind realizat din materiale speciale, care permit o greutate scăzută, dar şi o rezistenţă sporită la clima ostilă de pe planeta roşie.