Postul - detoxifiere si echilibru interiorPerioada Postului este un prilej de reflectie, de curatare de tot ceea ce inseamna atitudini si ganduri negative, dar si de purificare la nivel fizic. Facem curatenie in interiorul nostru, curatenie in casa si curatenie in corpul fizic.

In timpul postului (spre exemplu postul negru de 24 ore sau postul cu sucuri de fructe si legume) in organism se declaseaza un miraculos proces de curatare care afecteaza fiecare celula si ţesut din organism in parte. Toate organele şi glandele au parte de o binemeritata perioada de odihna, in timpul careia tesuturile sunt purificate si întinerite iar functiile lor sunt echilibrate si reglate.

Cum beneficiaza corpul fizic de pe urma postului?

– Intregul sistem digestiv este curatat;

– Probabil cel mai important beneficiu al postului este acela că purifica si curata fluxul sangvin. Sangele este responsabil pentru transportarea elementelor nutritive si a oxigenului catre fiecare celula din corp si are de asemenea functia de a transporta reziduurile toxice in afara corpului. Sangele mai este si paznicul imunologic al organismului, fiindca prin el circula globulele albe, enzimele si alti factori imunitari, având misiuni permanente de depistare si distrugere a microbilor si a bacteriilor.

– “Curele de foame” ofera un binevenit repaus întregului tub digestiv si ajuta la eliminarea reziduurilor metabolice;

– Cercetatorii de la National Institute of Ageing din Baltimore, SUA, au descoperit ca persoanele care tin post negru o zi sau două zile pe saptamana traiesc mai mult si sunt protejate de afectiuni ale creierului precum Alzheimer si Parkinson.

– Asa cum noi ne simtim revitalizati si reintineriti după un concediu, asa şi cu celulele noastre: se odihnesc, intineresc si se revitalizeaza dupa o perioada de post. Vei avea o piele mai frumoasa, mai stralucitoare, si vei capata o aura de luminozitate ca urmare eliminarii toxinelor;

– Vei avea un somn mai profund, un sistem imunitar mai puternic si chiar iti vei îmbunatati acuitatea celor 5 simturi.

In completarea beneficiilor date de acest repaos alimentar, terapeutii de la PREMIER SPA iti recomanda o terapie SPA menita sa elimine materiile reziduale, gazele, posibilele bacterii si paraziti intestinali: hidrocolonoterapia. Este o procedura ce implica curatarea si hidratarea colonului cu apa purificata, ozonizata, bogata in electroliti, ce ajuta la detoxifierea organismului, optimizarea proceselor fiziologice si stimularea proceselor metabolice. Terapia se realizeaza dupa un consult medical prealabil si necesita o perioada de cel putin 48 ore de post: eliminarea alimentelor de origine animala dar si prajeli, dulciuri, produse de patiserie etc. Se recomanda, in schimb sucuri de fructe si legume, supe, salate.

Veti vedea ca dupa o singura sedinta nu veti mai simti acea nevoie impetoasa de a da curs poftelor de alimente daunatoare,  intrucat  gustul nu se mai lasa “dirijat” de micile noastre vicii sau dependente alimentare. Pentru ca, dintr-un anumit punct de vedere, postul este despre a-ti controla poftele si dependentele alimentare, despre a face curatenie in organism. Un corp curat, detoxifiat este un corp sanatos, iar un corp sanatos inseamna o minte sanatoasa.