adolescenta insarcinataSăptămâna aceasta, Ministerul Sănătăţii a transmis că susţine introducerea unei ore obligatorii de educaţie sexuală în şcoli şi că “va organiza întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei”. Se va face sau nu se va face educaţie sexuală în şcoli? Aceasta este întrebarea, care de altfel a creat un adevărat război între ONG-uri.

Mamă adolescentă: „Nu eram conştientă că îmi ţineam propriul copil în braţe, dar ştiam că trebuie să am grijă de el”. Această tânără are 18 ani şi este deja mamă a doi copii. Prima dată a rămas însărcinată la 12 ani. Era în clasa a şasea. „A trebuit să renunţ la şcoală, pentru că îmi crescuse burta, râdeau colegii mei de mine”, povesteşte tânăra.

Dr. Borbala Koo, director executiv, Societatea pentru Educaţie Contraceptivă şi Sexuală: „Chiar dacă legal ea poate să îşi continue procesul de şcolarizare din păcate nu se poate disocia de stigmatizarea, de stigma pe care o poartă ca mamă adolescentă. Această stigmatizare duce la discriminare nu doar din partea adulţilor ci şi din partea colegilor şi atunci procesul de şcolarizare este întrerupt de foarte multe ori. El nu este doar amânat. El este întrerupt definitiv”.

Patru ani mai târziu, adică atunci când avea 16 ani, tânăra a rămas din nou însărcinată.

Mamă adolescentă: „Mama mea nu a mai vrut să audă de mine. A plecat în altă ţară. M-a renegat şi mă urăşte şi în ziua de azi pentru chestia asta”.

Citeste mai mult pe Digi24.ro