1317227233spital_marie_curie_95467800Aproximativ 80 de părinţi s-au adunat, sâmbătă, în zona Spitalului “Marie Curie” pentru a cere să nu fie schimbat din funcţia de şef de secţie medicul Adrian Stanciu. Parintii, unii veniţi cu copiii, au protestat, timp de două ore, la intersecţia dintre bd. Constantin Brâncoveanu şi şoseaua Olteniţei, ei afişând pancarte cu mesaje precum:”Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de copii, dr. Stanciu Adrian”, “Vrem să-i daţi locul înapoi salvatorului de vieţi”, “Dr. Stanciu Adrian = diagnostic corect = tratament eficient. Respect” şi “Doctor Stanciu Adrian, speranţa copiilor noştri”.

Protestul vine după ce părinţii au aflat că şeful Secţiei Pediatrie III, Adrian Stanciu, ar urma să fie înlocuit cu medicul Eliza Cinteză, soţia fostului ministru al Sănătăţii Mircea Cinteză.

Contactat de Mediafax.ro, Dan Buzatu, managerul Spitalul “Marie Curie”, a spus că a primit o solicitare din partea unui alt şef de secţie să îl înlocuiască pe Stanciu, după ce acesta şi-a dat demisia din funcţia de asistent universitar, şi să o numească în locul lui pe Eliza Cinteză, şef de lucrări, la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) “Carol Davila” din Bucureşti.
Buzatu a mai spus că a trimis cererea la Senatul UMF şi aşteaptă un punct de vedere care va fi discutat în Consiliul de Administraţie al spitalului, care va lua o decizie.

Părinţii spun însă că decizia de a îl schimba din funcţie pe Adrian Stanciu, pentru că nu ar mai corespunde din punct de vedere legal, nu a fost luată cu gândul şi în interesul pacienţilor si ca vor continua demersurile, prin petiţii şi sesizări, la organele abilitate.