Este pielea ta si a copiilor in pericol? Marci renumite folosesc in cosmetice un ingredient desemnat alergenul anului 2013

cosmeticeMetilizotiazolinona, un compus desemnat alergenul anului 2013, este folosita in compozitia unor produse cosmetice ale unor branduri de renume, unele dintre acestea destinate chiar copiilor, semnaleaza jurnalistii de la Dailymail.co.uk.

In urma cu doi ani, dermatologii au avertizat ca metilizotiazolinona, cunoscuta si ca MI, poate declansa alergii ale pielii atunci cand este adaugata in compozitia unor produse cosmetice care nu necesita clatire.

Medicii au avertizat la acel moment ca unul din zece pacienti diagnosticati cu eczeme la clinicile de profil folosisera produse care contineau acest conservant.

In urma unei anchete realizate cu “cumparatori misteriosi”, ziaristii au descoperit ca produse ale unor companii celebre contin in continuare acest ingredient, unele dintre acestea fiind destinate chiar copiilor.

În 2013, consilierii ştiinţifici de la Comisia Europeană au cerut ca metilizotiazolinona – folosită drept conservant, pentru proprietatile sale antifungice si antibacteriene puternice – sa fie eliminata din compoziţia produselor cosmetice care raman pe piele, cum este cazul cremelor, sau din compozitia produselor care nu necesita clatire, precum balsamul de par si servetelele demachiante.

Anul trecut, Comisia Europeana a interzis amestecul de metilcloroizotiazolinona/metilizotiazolinona din produse care nu necesita clatire, dar conservantii pot fi in continuare folositi in sampoane si geluri de dus, in concentratii minime insa.

Utilizarea metilizotiazolinonei in anumite concentratii in produse cosmetice nu este considerata ilegala de companiile care inca o folosesc, mai spun ziaristii de la Dailymail.co.uk.

Metilizotiazolinona mai poate fi gasita in detergenti, produse de curatare de uz casnic si chiar in vopsea.

 

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici