Incepe campania de vaccinare gratuita impotriva gripei

vaccinare antigripalaCampania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon incepe săptămâna viitoare, conform calendarului stabilit, campnia vizand reducerea la maximum a îmbolnăvirilor prin gripa de sezon

Ministerul Sănătăţii a finalizat procedura de recepţie a dozelor de vaccin gripal care vor fi utilizate pentru imunizarea cu prioritate a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, potrivit unui comunicat de presa.

Anul acesta, Ministerul Sănătăţii va utiliza 500 000 de doze de vaccin gripal pentru  vaccinarea persoanelor cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare,  boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, gravide conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se va derula în cadrul cabinetelor medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Medicii reamintesc că pastrarea regulilor de igiena personala, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi parinţilor să îndrume elevii în acest sens.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici