Don PasqualeÎn avanpremiera stagiunii 2014-2015, Opera Comică pentru Copii evoluează pe scena Teatrului de vară Ethos din Arad (str. Gh. Barițiu, nr. 16), unde va prezenta marți, 26 august 2014, de la 19.30, spectacolul „Don Pasquale”, după celebra operă semnată de Gaetano Donizetti.

Evenimentul se înscrie în seria manifestărilor pe care Centrul Cultural Județean Arad le propune publicului pe perioada verii. Printre personalitățile prezente pe scena Teatrului Ethos în luna august se numără și naistul Gheorghe Zamfir, percuționistul Ovidiu Lipan Țăndărică, dirijorul Tiberiu Soare și actorul Ion Caramitru.

Conducerea muzicală a montării regizate de Cristian Mihăilescu îi aparține dirijorului Ciprian Teodorașcu, iar scenografia este concepută de Viorica Petrovici. În distribuţia spectacolului pentru copii se regăsesc soliștii Ştefan Schuller, Andrei Lazăr, Feng Shuang, Oana Şerban, Lucia Racoveanu, Roberta Enișor, Jennifer Dumitrașcu și Bogdan Șerban. Acompaniamentul instrumental este susținut de pianista Mădălina Florescu, alături de ansamblul format din Luiza Cârlan (flaut), Lucia Petroianu (oboi), Cristian Petrișor (clarinet), Karpatti Zoltan (fagot), Radu Petrică (corn).

„Don Pasquale” este unul dintre cele mai noi și mai apreciate titluri din repertoriul Operei Comice pentru Copii. Lucrarea lui Donizetti, este una dintre „bijuteriile” belcanto-ului italian. „Don Pasquale” se inspiră din personajele pline de farmec ale commediei dell’arte, putând fi uşor identificate trăsături şi situaţii specifice unor caractere ca Pantalone, Pierrot, Colombina, Scapino. Opera a fost un mare succes încă de la premiera petrecută în 1843, la Paris, fiind considerată – alături de „Bărbierul din Sevilla” sau „Elixirul dragostei” – una dintre cele trei mari capodopere ale operei comice. În România, versiunea adaptată pentru tinerii spectatori a avut premiera la Opera Comică pentru Copii în luna martie a acestui an.

„Nu există teatru liric important din lume să nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasă operă a lui Donizetti. Bătrânelul nostru, pe nume Don Pasquale, este un caraghios. Vrea să se însoare acum, când ar trebui să spună povești nepoților! Mai mult decât atât, nu îl lasă pe nepotul său, Ernesto, să o ia în căsătorie pe iubita sa, Norina. Cei doi îndrăgostiți îi vor juca însă o farsă grozavă! Montarea mea poate fi plasată în orice epocă, tocmai pentru a sublinia că subiectul poate fi valabil oricând. Îmi doresc ca după ce văd această producție, toți copiii să plece acasă îndrăgostiţi de spectacolul de operă.”, a declarat regizorul Cristian Mihăilescu.

Opera Comică pentru Copii este prima companie românească de gen, fondată în 1998 și instituționalizată de către Primăria municipiului București în anul 2003. Are în palmares 26 de premii internaționale și 30 de premii naționale, joacă peste 200 de spectacole pe parcursul unei stagiuni, 60.000 de spectatori trecându-i anual pragul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.