lapte copiiZece elevi de la şcoala primară din comuna gorjeană Berleşti au fost transportaţi, marţi, la Spitalul de Urgenţă din Târgu Cărbuneşti, simţindu-se rău după ce au băut lapte primit în unitatea de învăţământ. Potrivit directorului Spitalului din Târgu Cărbuneşti, Constantin Târziu, cei zece elevi, cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, le-au spus medicilor că au început să se simtă rău după ce au băut laptele primit la şcoală.

Târziu a precizat că trei dintre copii sunt în stare mai gravă, însă niciunul nu va rămâne internat în spital. Elevii vor fi lăsaţi să plece acasă în cursul serii. Inspectorul şcolar general din Gorj, Ion Işfan, a declarat corespondentului Mediafa că starea copiilor este bună, el mergând la spital pentru a vedea în ce situaţie sunt aceştia.

El a menţionat că inspectori de la Direcţia Sanitar Veterinară şi de la Direcţia de Sănătate Publică au mers la şcoala din Berleşti, pentru a recolta probe din laptele distribuit copiilor la şcoală. Işfan a mai spus că a băut şi el din laptele respectiv şi a constatat că gustul este modificat, deşi şcoala are frigider pentru a-l păstra în condiţii optime.

Conform sursei citate, termenul de valabilitate pentru lapte era noiembrie 2014.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.