castelul branCopiii sunt așteptați să viziteze gratuit Castelul Bran,de 1 Iunie, Ziua Internațională a Copilului, în intervalul orar 9.00-18.00.

“Respectând tradiția, alături de copiii Principesei Ileana, Maria Magdalena Holzhausen, Elisabeth Sandhofer și Alexandra Baillou, Castelul Bran va deveni un loc exclusiv al copiilor de1 Iunie. Și de data aceasta cei mici se vor bucura de jocuri medievale,de ateliere de creație și de celelalte activități culturale,specifice vârstei care se vor organiza atât în interiorul Castelului Bran cât și în Parcul Regal. Astfel, Ziua Internațională a Copilului va fi prilej de sărbătoare alături de Ziua Castelului Bran, care aniversează cinci ani de când a îmbrăcat haine noi”, se arată într-un comunicatul de presă.

Copiii vor putea participa la o petrecere medievală care se va desfășura în Parcul Regal și care va cuprinde ateliere tematice, turnir, atelier de tir cu arcul,pavilionul medieval, atelier de luptă cu spada și scutul, atelier de pictură pe sticlă și pe lemn, atelier de olărit și ceramică medievală, atelier de păpuși și broderie, atelier de spade din lemn și atelier din jucării din lemn. Cei mai harnici și pricepuți dintre copii vor primi produsul finit cadou.

Începând cu ora 11.30, timp de o oră va avea loc lansarea cărții “De coada cometei”, poveste scrisă de Regina Maria a României, ilustrațiile cărții fiind realizate de elevii Liceului de Artă din Sibiu. Vizitatorii sunt invitați să voteze cele mai frumoase lucrări din cadrul expoziției-concurs inspirată din povestirea “Orfana”.Picturile au fost realizate de elevii Liceului de artă din Târgu-Mureș. De la ora 14.30, cei mici pot urmări, în Parcul Regal, o reprezentație a teatrului de păpuși “Strada” din Brașov.

În paralel, în perioada 26-30 mai se desfășoară un concurs organizat de Castelul Bran și Radio Brașov, iar premiile oferite câștigătorilor constau în pachete care conțin volumul “De coada Cometei”, în limbile română și engleză. “Acest proiect editorial reprezintă o invitație de a păși într-o lume fantastică, o lume imaginată de Regina Maria, cea care a iubit atât de mult țara de adopție”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Din pachetele câștigătorilor nu vor lipsi dulciurile și un voucher pentru două persoane care să le permită accesul gratuit la Castelul Bran pe toată durata manifestărilor de 1 Iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.