eleva_disparutaIulia Ionescu, fata de 15 ani, dispărută miercuri în Capitală, a fost găsită sambata într-un tren în care a urcat la Suceava, venind spre Bucureşti, adolescenta spunandu-le polițiștilor ca ar fi stat la o mănăstire.

Adusă la Bucureşti de Poliţie, după ce a fost găsită în tren, Iulia  le-a dat anchetatorilor o declaraţie scrisă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, înainte de a fi predată familiei.  Fata a declarat că a stat la o mănăstire din judeţul Suceava şi că intenţiona să vină acasă cu trenul în care a fost găsită. Ea a mai spus că a fost găsită în tren de poliţişti.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Constantin Stoica, a declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax că, în urma verificărilor făcute după găsirea Iuliei Ionescu, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor infirmă că fata ar fi fost la vreo mănăstire din judeţul Suceava. Potrivit lui Stoica, poliţiştii din Suceava au verificat în ultimele două zile toate mănăstirile şi chiar biserici din judeţ şi nu au găsit-o pe adolescentă la niciuna dintre ele.

Pe de altă parte, Cornel Grigoriciuc, şeful trenului în care a fost găsită fata, a declarat că adolescenta, îmbrăcată în straie călugăreşti, a fost însoţită în gara Suceava de un bărbat, şi el îmbrăcat în haine monahale.

Potrivit sursei citate, fata s-a dezbrăcat de aceste straie înainte să urce singură în tren, rămânând în haine civile – pantaloni şi o jachetă neagră, ea urcând apoi singură în tren, Şeful de tren a spus că, în momentul în care a ajuns la fată cu controlul biletelor, a stat de vorbă cu ea după ce a recunoscut-o că ar fi adolescenta dispărută, moment în care fata a devenit agitată şi şi-a sunat mama, spunându-i că se întoarce acasă, la Bucureşti.

Fata avea bilet pe ruta Suceava – Bucureşti, care i-a fost cumpărat de către călugăr la casa de bilete din gara Suceava, a declarat Florin Catană, şeful Poliţiei TF Suceava. Şeful de tren a mai spus că a anunţat Poliţia la 112 după ce a recunoscut-o pe fată, însă adolescenta a fost preluată imediat de o patrulă a Poliţiei Transporturi, aflată în trenul respectiv.

Conform unor surse, tânăra şi-ar fi sunat mama în cursul zilei de sâmbătă, plângând, şi a rugat-o s-o ierte. Iulia i-ar mai fi spus mamei că se întoarce acasă din pelerinaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.