alimentatie familie“O alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional reprezinta un model de comportament alimentar sanogen care poate fi transmis copiilor si tinerilor”,semnaleaza prof. dr. Gabriela Radulian, Sef Sectie Clinica Diabet II, Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice “N.Paulescu”.

Societatea de Medicina Familiei (SNMF) in parteneriat cu Societatea de Nutritie din Romania (SNR) lanseaza un program de informare si educare a publicului prin intermediul medicilor de familie cu privire la comportamentele alimentare optime, pericolele tendintelor de consum din ziua de azi si abordeaza temerile celor care doresc sa aiba o nutritie sanatoasa.

Primii pasi in aceasta directie sunt incheierea parteneriatului intre SNMF si SNR si lansarea Cursului de Nutritie adresat medicilor de familie, creditat cu 6 puncte EMC, disponibil online pe platforma FormareMedicala.ro.

“Nu exista alimente nesanatoase ci doar diete nesanatoase. Stilul de viata modern modifica obiceiurile alimentare pentru care am fost noi *proiectati* de milenii, cauzand astfel o serie intreaga de probleme de sanatate grave. Indemnul meu, care se adreseaza in egala masura femeilor si barbatilor de azi, este sa ne intoarcem catre propriile camine pentru a prepara alimentele corect, pentru a manca in familie, in tihna, alaturi de copii”, prof. univ. dr. Mariana Graur, presedinte SNR.

“Publicul larg a demonstrat preocuparea pentru o nutritie sanatoasa, dar nu si disciplina de care este nevoie pentru aceasta. In urma parcurgerii acestui curs, colegii nostri vor sti mai bine si vor fi mai convingatori in a explica publicului larg pericolele care insotesc un comportament alimentar gresit si vor veni cu solutii pentru o dieta sanatoasa”, dr. Rodica Tanasescu, presedinte SNMF.

Dupa absolvirea acestui curs, medicul de familie va dobandi notiunile si abilitatile necesare pentru a deveni un sfatuitor real, un punct de referinta accesibil publicului larg in preventia bolilor metabolice si de nutritie, in conditiile in care toate canalele de comunicare abunda de asa zise rezolvari cvasi-instantanee care devin periculoase pentru sanatate,  nefiind verificate si argumentate stiintific.

“Suntem bombardati cu informatii despre pericolele continute de alimente, abundenta produselor de pe raft creste tentatia de consum, astfel incat este important si, in aceeasi masura, dificil sa luam decizii corecte in ceea ce priveste alimentatia sanatoasa. Cursul de nutritie este rezultatul colaborarii dintre medicii specialisti in diabet, nutritive si boli metabolice si medicii de familie si pune la dispozitia medicilor de familie informatii esentiale pentru educatia pacientilor”, dr.Daciana Toma, formator MF.

Formare Medicala sustine programul de nutritie sanatoasa, punand la dispozitia medicilor de familie cursuri online, resurse pentru educatia pacientilor si sprijinind educatia medicala continua a medicilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.