cardiac_centerCinci copii cu diferite malformaţii congenitale cardiovasculare grave au fost operaţi, săpătămâna aceasta, în noua secţie de Chirurgie cardiovasculară pediatrică a Spitalului Monza din Capitală, singurul spital privat din ţară în care se fac intervenţii pe inimă la copii.

“Deşi este la început, în secţia de Chirurgie cardiovasculară pediatrică, cinci copii cu diferite malformaţii congenitale cardiovasculare au fost operaţi şi astfel au primit o nouă şansă la viaţă”, a spus Dorin Ionescu, director medical la Spitalul Monza, citat de Mediafax. Unitatea este singura privată şi printre puţinele din ţară în care sunt realizate operaţii pe cord la copii.

În noua secţie, copiii cu boli congenitale cardiace vor primi de asemenea diagnostic şi tratament. Îngrijirea acestora necesită proceduri şi rigori speciale, diferite faţă de cele ale adultului.

În secţia de Chirurgie cardiovasculară pediatrică din cadrul Spitalului Monza îşi desfăşoară activitatea o echipă de trei specialişti, cu o experienţă şi continuitate profesională de peste 17 ani, în aceeaşi formulă: Mircea Cotul, medic primar chirurgie cardiovasculară, Antonela Mureşan, medic primar anestezist, şef de secţie ATI pediatrie, şi Simona Opriţa, medic primar cardiologie pediatrică.

Întrebaţi despre costul acestor operaţii, reprezentanţii spitalului nu au dezvăluit vreo sumă, spunând în schimb că aşteaptă să încheie contract cu Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru serviciile de chirurgie cardiovasculară pediatrică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.