Doc_2065962bBucureștenii își pot testa gratuit glicemia și tensiunea arterială în Parcul Bazilescu din sectorul 1 al Capitalei, unde specialiștii din cadrul “Complexului Multifuncțional Caraiman” vor amplasa un cort. Analizele sunt gratuite și se fac sâmbătă, 28 septembrie, și duminică, 29 septembrie, între orele 10,00 și 18,00.

Campania de testare gratuită a tensiunii arteriale și a glicemiei este organizată cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, marcată anual la data de 29 septembrie. Scopul campaniei este acela de a informa publicul larg despre importanța deosebită a monitorizării nivelului glicemiei și a tensiunii arteriale, în condițiile în care hipertensiunea arterială și diabetul zaharat afectează un număr din ce în ce mai mare de persoane, potrivit Agerpres.

Specialiștii în medicină estimează că, din cauza stilului de viață sedentar și a alimentației bogat calorice, numărul cazurilor de diabet și a bolilor cardio-vasculare va crește îngrijorător în următorii ani, fapt ce reclamă o intensificare a eforturilor de identificare și o creștere a gradului de conștientizare față de riscurile acestor boli.

Tot în Parcul Bazilescu, în aceeași perioadă, locuitorii Capitalei pot primi informații cu privire la metodele contraceptive și importanța utilizării lor, în cadrul unei campanii de informare organizate de Primăria sectorului 1, prin Complexul Multifuncțional Caraiman.

Campania de informare cu privire la contracepție este organizată cu ocazia Zilei Internaționale a Contracepției care este marcată în fiecare an, începând cu 2007, în data de 26 septembrie. Ea reprezintă o mișcare pe plan internațional având drept scop îmbunătățirea stării de sănătate reproductivă a populației, în special a adolescenților și tinerilor, astfel încât să se reducă numărul de sarcini nedorite, precum și numărul de îmbolnăviri prin infecții cu transmitere sexuală. Anul acesta acest eveniment are ca motto : “Este viața ta! Este viitorul tău! Cunoaște-ți opțiunile!”

Pe durata celor două zile, cât durează campania, personalul din cadrul cabinetului de planificare familială al Complexului Multifuncțional Caraiman va oferi informații și materiale informative despre semnificația, importanța și beneficiile planificării familiale la nivel personal dar și al comunității, despre metodele contraceptive disponibile în România, despre criteriile de acordare gratuită a metodelor contraceptive, precum și alte informații despre sănătatea reproductivă.

Primăria Sectorului 1 oferă, prin “Complexul Multifuncțional Caraiman”, o gamă largă de servicii medicale gratuite pentru bucureștenii cu venituri reduse din sectorul 1 care au probleme de sănătate: consultații, tratamente și analize medicale, servicii stomatologice, oftalmologice, psihologice și de planificare familială, servicii medicale gratuite la domiciliu pentru pensionari, pentru persoane cu handicap.

Inaugurat la sfârșitul lunii aprilie 2008, “Complexul Multifuncțional Caraiman” este primul centru medical deschis în România de o autoritate locală, pentru a veni în sprijinul persoanelor cu venituri reduse. Situat pe strada Caraiman nr. 33A, într-o clădire modernă, consolidată și reabilitată, centrul medical deschis de Primăria sectorului 1 dispune de 16 cabinete, dotate cu aparatură de ultimă generație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.