metrouProiectul Magistralei 6 de metrou, pe tronsonul Gara de Nord-Aeroportul Henri Coandă, va fi finalizat doar după ce autorităţile vor încheia lucrările la tronsonul Drumul Taberei-Universitate şi linia spre Lacul Străuleşti, a declarat premierul Victor Ponta.

“Problema este că dacă începem zece proiecte şi nu terminăm niciunul, asta este cea mai rea variantă. Noi ne-am trezit că săpături trei metri la Magistrala 5 şi niciun ban, cu studiul de fezabilitate şi niciun ban pentru aeroport, cu toate lucrurile începute câte un pic şi nimic terminat. Haideţi să ne concentrăm să terminăm ăsta (Magistrala 5-n.r.), să terminăm Străuleştiul şi după aceea o să facem şi drumul spre aeroport”, a spus Ponta, citat de Mediafax, aflat pe şantierul Magistralei 5.

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, s-a întâlnit luni, la sediul ministerului, cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Keiji Yamamoto, subiectul central al discuţiei fiind proiectul Magistralei 6 Gara de Nord – Aeroportul Henri Coandă, început în 1999 şi care, începând din 2010, beneficiază de un sprijin important din partea guvernului Japoniei printr-un împrumut de 41,8 miliarde yeni (aproximativ 300 milioane de euro) acordat României.

După întâlnire a fost transmis un comunicat în care ministrul afirmă că doreşte continuarea construcţiei Magistralei 6 de metrou, care să lege reţeaua existentă cu Aeroportul Otopeni, proiect despre care fostul ministru Relu Fenechiu spunea că este prea scump şi nu este justificat de traficul existent.

Ministrul Transporturilor a precizat că susţine construcţia acestei magistrale şi chiar posibilitatea dezvoltării unor staţii multimodale de tren şi metrou pentru cele două extreme, la Gara de Nord şi la Aeroportul Henri Coandă.  “Ne dorim să continue proiectul de construcţie a Magistralei 6 de metrou. Vom discuta în cadrul Guvernului pentru a identifica soluţii de finanţare care să susţină proiectul alături de împrumutul de la partenerii niponi”, a declarat Mănescu, citată într-un comunicat al ministerului.

Ambasadorul Japoniei la Bucureşti a menţionat că, în perioada următoare, Guvernul Japoniei aşteaptă o scrisoare din partea Guvernului României cu privire la soluţiile avute în vedere pentru continuarea proiectului. Ulterior, Guvernul Japoniei vizează demararea unor discuţii pe tema soluţiilor alternative de finanţare, se spune în comunicat.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat în iulie că această investiţie este una “uriaşă” şi nu este justificată de traficul existent, urmând să propună în loc un proiect suprateran mai ieftin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.