smartphonePărinţii preferă tot mai mult să cumpere smartphone-uri pentru copiii lor care nu au împlinit încă 12 ani, fapt care creşte riscul ca minorii să fie înşelaţi pe Internet, atrag atenţia specialiştii Bitdefender, într-un studiu derulat în câteva state din Europa şi în SUA.

Potrivit sursei citate, în România, părinţii cumpără telefoane inteligente pentru copiii lor încă de la vârsta de şase ani, ceea ce creşte riscul expunerii acestora la fraude prin SMS sau infecţii cu viruşi.

‘Astăzi, copiii sunt fără îndoială mult mai pricepuţi decât erau părinţii lor când vine vorba de tehnologie, dar nu ne putem aştepta să fie pe deplin conştienţi de pericolele la care se expun folosind telefoane mobile de ultimă generaţie. Criminalii informatici ştiu că este mult mai probabil ca un copil să cadă în capcana jocurilor, a actualizărilor false, a fraudelor prin SMS sau a altor tipuri de ameninţări. Iar pentru că tot mai mulţi copii folosesc smartphone-uri, escrocii vor căuta să exploateze acest lucru într-un mod din ce în ce mai agresiv’, explică Cătălin Coşoi, şef de Strategii Securitate al Bitdefender.

Studiul realizat de Bitdefender, derulat pe mai mult de 2.000 de părinţi din SUA, România, Spania, Franţa, Germania, Brazilia, Portugalia, Italia şi Rusia, relevă faptul că majoritatea părinţilor cumpără un dispozitiv cu Android pentru copiii lor când aceştia au între 10 şi 12 ani.

Totuşi, un număr din ce în ce mai mare de copii români cu vârste cuprinse între şase şi nouă ani, care de-abia învaţă să citească, deţin un smartphone. Astfel, doi din zece copii primesc un telefon cu Android înainte de 12 ani, iar unul din zece, la şase sau şapte ani.

Bitdefender este producătorul uneia dintre cele mai performante şi eficiente game de soluţii de securitate informatică atestate pe plan internaţional. Din 2011, compania este unul dintre liderii industriei de securitate care protejează, zilnic, datele digitale ale aproximativ 500 milioane de utilizatori individuali şi companii din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.