spital timisoareLucrarile la noua cladire a Spitalului de Copii “Louis Turcanu” din Timisoara ar putea incepe in luna noiembrie a acestui an, informeaza stirileprotv.ro. Studiul de fezabilitate a fost finalizat, iar in perioada urmatoare urmeaza sa fie facut public caietul de sarcini.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea totala a investitiei se ridica la suma de 25 milioane de euro, bani proveniti de la Guvern si din bugetul local. Daca totul va decurge conform planului, lucrarile ar urma sa inceapa de la 1 noiembrie 2013, adica in momentul in care temperaturile devin din ce in ce mai scazute. Asta daca licitatia nu va fi ingreunata de eventualele contestatii care ar putea fi depuse.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Estimam ca in jurul datei de 1 august, documentatia va fi postata pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, sau cel mai tarziu acest lucru se va intampla in 15 august. Urmeaza 52 de zile, timp in care trebuie depuse ofertele. Prognozam ca la inceputul lunii octombrie se va face analiza ofertelor si speram ca in intervalul 15-30 octombrie sa semnam contractul pentru executia lucrarilor. Asta inseamna ca la 1 noiembrie 2013 ar putea incepe lucrarile efective”.

Firma care va castiga licitatia trebuie sa finalizeze corpul noii cladiri a Spitalului de Copii in 24 de luni de la inceperea lucrarilor.  Pana in momentul de fata, Guvernul a alocat 5 milioane de lei pentru constructia acestui corp al cladirii. Restul banilor vor fi alocati ulterior, tot de catre Guvern, precum si de Consiliul Local.