O fetiţă de un an şi şapte luni, din oraşul dâmboviţean Găeşti, a fost transportată la spital, marţi seară, după ce, lăsată nesupravegheată dbaby hand holding a fingere mama ei, a căzut pe geam de la etajul al patrulea al unui bloc.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, primele date ale anchetei arată că fetiţa s-a urcat pe o canapea dintr-o cameră a locuinţei, a ajuns la fereastra deschisă şi a căzut în gol de la peste 13 metri înălţime, pe iarba din faţa blocului.

La faţa locului a fost solicitată o ambulanţă, care a preluat-o pe fetiţă şi a transportat-o la spitalul din Găeşti. “Fetiţa de un an şi şapte luni era cu mama sa de 33 de ani, care făcea curăţenie în apartament. La un moment dat, copilul s-a urcat pe o canapea şi a căzut de la fereastra apartamentului situat la etajul al patrulea al blocului. Fetiţa a fost preluată de ambulanţă şi transportată la Spitalul Orăşenesc din Găeşti, iar în cauză a fost începută cercetarea penală pentru vătămare corporală”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dâmboviţa, agent Raluca Florescu.

Doctorul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa a spus că fetiţa are politraumatisme, prima evaluare medicală arătând că starea acesteia este stabilă, iar viaţa nu îi este pusă în pericol.

În prezent, fetiţa este investigată la spitalul din Găeşti, urmând ca medicii să decidă dacă se impune transferul la o altă unitate spitalicească din Târgovişte sau din Bucureşti.