PURINA®, unul din cei mai mari producători de hrană de pisici și câini la nivel mondial, deținut de Nestlé, va lansa peste 20 de produse noi în următoarele luni, pentru a răspunde nevoilor în creștere de îmbunătățire a sănătății și bunăstării animalelor de companie din țara noastră, a anunțat compania cu ocazia Zilei Internaționale a Animalelor.

PURINA® celebrează Ziua Internațională a Animalelor, o zi dedicată celor peste 340 de milioane de animale de casă din Uniunea Europeană: 127 de milioane de pisici, 104 milioane de câini și aproximativ 115 milioane de alte specii de animale de companie. Potrivit statisticilor, în România sunt aproximativ 4,3 milioane de pisici și peste 4 milioane de câini, cărora echipa PURINA® le oferă toată pasiunea, oferindu-le vieți mai sănătoase și mai fericite.

Portofoliul PURINA® este variat și asigură hrana optimă pentru câini și pisici cu mărci precum PRO PLAN®, PRO PLAN® Veterinary Diets, Cat & Dog CHOW®, Gourmet®, Felix®, ONE®, Friskies® și Darling®. De peste 125 de ani PURINA® își folosește expertiza pentru a oferi produse adaptate nevoilor nutriționale specifice în funcție de talie, vârstă sau alte particularități medicale. Gama PRO PLAN® Veterinary Diets (detalii) ajută la gestionarea afecțiunilor medicale, valorificând puterea științei și a celor mai recente cercetări în domeniul nutriției pentru a oferi formule inovatoare, cum este și produsul adresat afecțiunilor neurologice la câine, unic în România.

PURINA® este un partener de încredere al asociațiilor profesionale și al facultăților de medicină veterinară din țară, prin susținerea activităților acestora și participarea în cadrul evenimentelor și congreselor științifice. Compania este alături de specialiștii din domeniul veterinar și oferă resurse academice, prezentate în mod interactiv și prin platforma Vet Center® (detalii) care se bazează pe expertiza PURINA®  în nutriție și inovații științifice.

PURINA® contribuie și la dezvoltarea și consolidarea comunității iubitorilor de animale de companie din România. Programul PURINA®  Better Together oferă sprijin și resurse pentru a ajuta deținătorii de animale să le ofere o nutriție adecvată și sănătoasă, să promoveze activitatea fizică și încurajează adoptarea responsabilă a animalelor.

PURINA® vine în întâmpinarea dorinței familiilor, mai ales a copiilor, de a avea un animal de companie. Astfel, a demarat din 2019  proiectul educațional din școli PURINA® Pet School, cu care a obținut în România Premiul Gold în cadrul Community Index 2020. Peste 30.000 de elevi din ciclul primar și 60.000 membri ai familiilor au beneficiat până în prezent de informații și activități Pet School, menite a promova îngrijirea cu responsabilitate a prietenilor patrupezi. PURINA® sprijină comunitățile și prin donații de hrană și resurse pentru asociațiile de animale și prin promovarea adopțiilor responsabile.

”Piața locală de hrană pentru animale de companie înregistrează de câțiva ani o creștere constantă de aproximativ 20% pe an, în valoare. Evoluția pieței este datorată și faptului că iubitorii de animale acordă o importanță din ce în ce mai crescută unei alimentații sănătoase și echilibrate pentru prietenii lor patrupezi. PURINA® colaborează cu experți în domeniu pentru a oferi produse care asigură un nivel echilibrat de nutrienți, prin beneficii dovedite științific. Pisicile și câinii sunt membri importanți ai familiilor noastre, de aceea continuăm să ne implicăm activ în proiecte educaționale și astfel, cât mai multe familii din România să se bucure de animale de companie sănătoase și fericite. De asemenea, ne vom concentra pe scăderea numărului de ambalaje de unică folosință cu ambiția ca, până în 2025, 100% din ambalajele noastre să fie reciclabile sau reutilizabile”, spune Diana Bejan, Business Executive Officer PURINA® Romania, Bulgaria, Adriatic (South East Market), Nestlé.

PURINA® acordă o grijă deosebită nutriției echilibrate, relației dintre oameni și animale de companie și, nu în ultimul rând, planetei. PURINA® își propune ca până în 2025, 20% din proteinele provenite din cereale și legume să fie obținute din surse bazate pe metoda agriculturii regenerative și va ajunge la 50%, până în 2030. Aceste obiective sunt în spiritul responsabilității față de consumatori și față de mediul înconjurător și au ca scop îmbunătățirea calității solului și contribuie la reducerea emisiilor totale de carbon ale companiei.

Află mai multe despre PURINA®  România.

Despre PURINA®

PURINA® a fost fondată în anul 1894 de către William H. Danforth și era inițial cunoscută drept Compania Robinson-Danforth. Pasionat și vizionar, Danforth și-a dorit să găsească o soluție prin care să îmbine deopotrivă puritatea hranei pentru animale, cu accesibilitatea în folosirea ei. Astfel s-a născut ”PURINA®”, nume care își trage originile din sloganul de atunci al companiei: ”Unde puritatea este mai presus de orice” (”Where purity is paramount”). PURINA® a fost pionier în studiile de nutriție. După 30 de ani de la apariție, PURINA® a deschis primul centru de îngrijire al animalelor de companie. Acesta a fost momentul în care au început cercetările de nutriție pentru perfecționarea produselor. După doi ani de studii, apare pe piață prima hrană completă pentru câini și pisici. Pasiunea pentru animale a pus PURINA® în top în momentul în care a apărut prima mâncare pentru câini cu bulete, a cărui formă distinctă este obținută prin presare. În 1958 a apărut prima hrană uscată pentru pisici: Friskies. Câțiva ani mai târziu, PURINA® lansează prima gamă de hrană semi-umedă pentru pisici: Tendler Vittles. Entuziasmul realizărilor inițiale a crescut în 1973 când a fost lansată prima hrană umedă pentru câini (ambalată în conservă, cu conținut pentru o singură servire). Cea dintâi în inovații, PURINA® a scos pe rând, în anii care au urmat, sortimente care conțin carne nedeshitratată în bulete de hrană (PRO PLAN®), prima rețetă care utilizează proteina hidrolizată sau prima hrană pentru pui de câine care conține anticorpi naturali (PRO PLAN® Puppy cu OPTISTART®). Toate aceste realizări au contribuit în poziționarea PURINA® ca unul dintre cei mai  importanți producători recunoscuți pentru nivelul de inovație pe care îl aduce în domeniul hranei pentru animale.

Despre Nestlé

Grupul Nestlé este prezent în România din 1995, printre brandurile din portofoliul său numărându-se NESCAFÉ, Nespresso, Nesquik, Chocapic, KitKat, Lion, JOE, After Eight, Maggi, Purina sau NAN. În România, Nestlé s-a implicat și în inițiative ecologice și de responsabilitate socială. În ultimii 3 ani compania a plantat 75.000 de copaci, care vor contribui la atingerea obiectivului de net zero emisii de carbon până în 2050.

Inițiativele globale Nestlé:

În 2017, Nestlé a luat o serie de măsuri pentru accelerarea progresului în vederea atingerii obiectivelor pentru anul 2030, ca parte a acțiunilor de îmbunătățire a calității vieții și contribuției la un viitor mai bun. Printre acestea se numără consolidarea programului “Nestlé for Healthier Kids”, extinderea inițiativei “Nestlé needs YOUth” și dezvoltarea activităților de management sustenabil al performanței de mediu. Nestlé își menține poziția de lider global în industria de alimente și băuturi prin portofoliul de produse sănătoase accesibile consumatorilor. Indicele global The Access To Nutrition Initiative (ATNI) evaluează cei mai mari 25 de producători de alimente din lume, concentrându-se pe politicile, practicile și performanțele lor legate de nutriție. Poziția de top conferită Nestlé este recunoașterea angajamentului său permanent față de nutriție și sănătate, precum și angajamentul său de a ajuta la abordarea provocărilor globale ale obezității și subnutriției.

Nestlé for Healthier Kids        

Programul „Nestlé for Healthier Kids” a fost creat pentru a uni toate eforturile Nestlé care susțin părinții și tutorii să crească copii mai sănătoși, de la activități de cercetare și formulare a produselor până la servicii de educație și nutriție inovatoare pentru un stil de viață sănătos. în România, aceste eforturi se regăsesc sub umbrela programului „Și eu trăiesc sănătos – SETS”, inițiat de Fundația PRAIS.

Nestlé needs YOUth

Ambiția Nestlé în ceea ce privește inițiativa globală de tineret „Nestlé needs YOUth” este să ajute 10 milioane de tineri din întreaga lume să aibă acces la oportunități de carieră până în anul 2030. Această inițiativă globală combină și coordonează toate activitățile care susțin tinerii din întreaga lume, inclusiv eforturile Alliance for YOUth.

Nestlé for a Waste Free World

Nestlé dorește ca produsele sale să nu fie doar mai gustoase și mai sănătoase, ci și mai bune pentru mediu. Ambiția Nestlé pentru anul 2030 este impact zero asupra mediului, apa fiind una dintre ariile prioritare.