Universitatea Politehnica din Bucureşti, în parteneriat cu British Council, lansează, începând cu acest an de învăţământ, testarea oficială a cunoştinţelor de limba engleză pentru studenţii săi.

UPB este prima universitate din România care oferă acest serviciu gratuit propriilor studenţi.

Potrivit unui comunicat de presă, prin parteneriatul British Council, universitatea va oferi în mod gratuit studenţilor testele English Score şi Aptis.

Printre beneficiile acestor testări se numără şansele semnificativ mai mari la angajare, oportunitatea studenţilor de a urma programe de studii în străinătate, dar şi evaluarea rapidă şi exactă a cunoştinţelor individuale, explică UPB.

“British Council reprezintă garanţia furnizării de examene de înaltă calitate şi împreună vom livra o experienţă pozitivă prin teste flexibile şi modulare care se pot efectua pe telefon sau computer. Testările se vor plia pe nevoile studenţilor şi vor fi susţinute în conformitate cu standarde stricte de examinare”, a declarat rectorul universităţii, Mihnea Costoiu, citat în comunicat.

Certificatele de competenţe oferite prin acest parteneriat sunt recunoscute în peste 85 de ţări şi 80 de companii internaţionale.

Testul English Score va putea fi susţinut în perioada aprilie – iunie printr-o aplicaţie disponibilă pe telefonul mobil. Astfel, studenţii din ciclul de licenţă din anul IV vor primi pe mail-ul@upb un cod personalizat pentru logare.

De asemenea, testul Aptis va avea loc în perioada aprilie – iunie, iar studenţii înscrişi în anul II la programele de master vor fi informaţi din timp cu privire la ziua şi locul exact al probei.