La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi va fi înfiinţat un compartiment adresat copiilor cu patologie din spectrul autist, a anunțat managerul Alina Belu.

Potrivit sursei citate, Spitalul “Sfânta Maria” ar fi primul spital pediatric din ţară care ar avea inclus un astfel de compartiment.

“Din nefericire, această patologie este din ce în ce mai frecventă. Noi vrem să înfiinţăm acest centru în primul rând pentru diagnostic şi tratament, pentru a putea recupera pacienţii până la vârsta de 5 ani. Este foarte important acest lucru. Pentru a avea succes în astfel de terapii, copiii trebuie să fie diagnosticaţi între vârsta de 1-2 ani, ceea ce în acest moment nu se întâmplă la nivelul Moldovei”, a declarat managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi, Alina Belu.

Aceasta a precizat că a purtat discuţii cu reprezentanţii asociaţiilor naţionale care au ca specific de activitate spectrul autism pentru a gândi şi proiecta acest compartiment.

De asemenea, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi a subliniat importanţa dezvoltării şi demarării la nivel naţional a unui program de screening pentru depistarea timpurie a afecţiunilor din spectrul autist.