MAMBricolaj, lanț românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă, listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), lansează din 26 ianuarie 2023, o nouă ediție a proiectului ”Școala de Mobilă”, dedicat pasionaților de construcția mobilierului pentru uz personal sau meseriașilor care vor să se perfecționeze, la magazinul din Șos. Morarilor. Lansat în urmă cu zece ani, proiectul ”Școala de Mobilă” a adunat până acum 600 de absolvenți, pasionați de bricolaj și DIY.

MAMBricolaj reia, începând din acest an, cursurile cu prezență fizică, după ce din cauza normelor de siguranță sanitară impuse de pandemie a fost nevoită în 2020 și 2021 să sisteze proiectul devenit unul de tradiție. Lansat în 2013, ”Școala de Mobilă” este un program exclusiv MAMBricolaj, în cadrul căruia, timp de 12 săptămâni, cursanții vor trece, teoretic și practic, prin toate etapele necesare realizării unui proiect de mobilier, învățând despre materiale și accesorii mobilier, scule și unelte, cât și despre diverse mecanisme. Sesiunile de teorie și practică din cadrul proiectului vor fi organizate în perioada 26 ianuarie – 13 aprilie 2023, în sesiuni săptămânale, organizate în fiecare zi de joi, de la 18:00 la 20:00.

Cei care doresc să participe la ”Școala de Mobilă” vor achita suma de 600 de lei, sumă ce le va fi restituită sub forma unui voucher, cu care participanții beneficiază de servicii de debitare și cantuire. La finalul cursului, voucherul este acordat sub forma unui card de client MAMBricolaj.

Cursurile vor fi susținute de Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj, președinte al Consiliului de Administrație și Mihai Șeitan, director magazin MAM Morarilor, iar la două dintre cursuri vor susține prezentări scurte și reprezentanți ai Blum și Hafele, furnizori de accesorii pentru mobilier.

”Tot mai mulți români vor să-și realizeze singuri un proiect de mobilier, din pasiune sau pentru a scuti cheltuielile cu un meseriaș. «Școala de Mobilă» este locul care le oferă oportunitatea să învețe și să aplice ceea ce au învățat. În cele 12 săptămâni de curs, împărtășim secretele construcției de mobilier, vorbim despre materiale, calități ale acestora, scule și instrumente utile, cele mai noi accesorii, metode de construire. Și mai important este însă faptul că îmbinăm teoria cu practica, astfel că la finalul cursului, orice participant să își poată construi singur tot ceea ce își dorește. Avem participanți pasionați de bricolaj, care activează în domenii precum IT, medical sau economic, dar și persoane care au deja o bază și doresc să învețe mai mult și să afle ultimele noutăți privind produsele și tehnicile”, a declarat Cristian Găvan, fondator și acționar majoritar al rețelei MAMBricolaj.

”Școala de Mobilă” a început în anul 2013, numărul celor care au absolvit până acum cursul fiind de 600 de persoane, pasionați sau meseriași, interesați nu doar să învețe cum să construiască o piesă de mobilier, ci și care sunt avantajele și dezavantajele utilizării diverselor tipuri de materiale și accesorii în proiectele de mobilier. De asemenea, ”Școala de Mobilă” și-a propus să îi învețe pe clienți cum să monteze diverse sisteme de accesorii – sertare, uși glisante etc.

Majoritatea cursanților sunt bărbați, dar la fiecare ediție a participat cel puțin o femeie. La ediția din septembrie 2022 au participat 5 femei. Doamnele sunt pasionate de bricolaj și le place să facă schimbări în casă, de aici și dorința de a învăța. Pentru siguranță, la curs pot participa doar persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani.

După absolvirea cursului, MAMBricolaj le rămâne alături participanților pentru eventuale întrebări și îi așteaptă în magazine ca și clienți.

”Școala de Mobilă” este pentru orice pasionat, nu necesită experiență anterioară!

Despre MAMBricolaj:

După ce a acumulat o experiență de 26 de ani în producția de mobilă, Cristian Găvan a venit, în 2011, cu un concept nou de magazin, situat la granița dintre bricolaj și fabricarea de mobilă, permițând publicului larg să participe la construcția propriei mobile, într-un mod similar procurării mobilei la comandă, dar la un preț mult mai avantajos. Astfel, cu ajutorul unui consultant MAMBricolaj, clienții au posibilitatea de a-și proiecta mobila pe are și-o doresc și de a participa efectiv la asamblarea ei, având la dispoziție în magazine o gamă largă de materiale, accesorii și culori. Primul magazin MAMBricolaj din București, cu o suprafață de 800 mp, a fost deschis în aprilie 2011, pe Blv. Burebista. Unitatea a fost mutată în 2019, pe Șos. Morarilor, iar suprafața a fost mărită la 1.100 mp. Al doilea magazin MAMBricolaj, cu o suprafață de 1.500 mp, a fost inaugurat, în 2014, în Str. Luică, iar cel de-al treilea a fost deschis în martie 2021, în Prelungirea Ghencea, pe o suprafață totală de 1.500 mp. Din 2014, MAMBricolaj are și magazin online. Ca parte a politicii de sustenabilitate pe termen lung, compania MAMBricolaj a implementat un proiect de montare de panouri fotovoltaice în magazinul Ghencea, devenind prosumator. Investiția de 150.000 euro a fost finanțață prin Raiffeisen leasing în proporție de 70% din valoare. Instalația fotovoltaică de pe acoperișul clădirii magazinului Ghencea, va susține aproximativ 20% din necesarul mediu de consum anual al magazinului.