Regulile de circulație rutieră se învață foarte ușor prin cântece și jocuri!

Peste 15.000 de copii, părinți și bunici, din 10 orașe ale țării, au participat la turneul național „SuperPietonii”, susținut de Gașca Zurli, în perioada 25 septembrie- 13 noiembrie. Familiile s-au distrat și au învățat cele mai importante reguli de circulație, prin intermediul cântecelor, care rămân cu ușurință în minte, și a jocurilor interactive. Turneul „SuperPietonii” este parte a programului educațional „Verde la educație pentru circulație”, lansat pe platforma: www.verdelaeducatie.ro, cu sprijinul Lidl România.

În toate cântecelele și poveștile Găștii Zurli, se regăsesc noțiuni educative, pe care le-am pus în forme distractive, ușor de înțeles de către copii, cu certitudinea că educația are puterea de a schimba vieți. Rolul nostru este să educăm prin joc și joacă, și este datoria noastră să ne implicăm, dacă ne dorim să schimbăm statisticile îngrijorătoare pe care le citim despre țara noastră. Din acest motiv am lansat, cu sprijinul Lidl România, platforma educațională www.verdelaeducație.ro, pentru a oferi informații și resurse, familiilor și cadrelor didactice.  Ne dorim să ajungem la cât mai mulți copii și părinți din România și să îi învățăm despre importanța educației rutiere, în stilul Zurli. În perioada ce urmează, ne vom concentra pe dezvoltarea programului educațional, a platformei și a rețelei de parteneri, astfel încât, mesajele să ajungă la cât mai multe familii din România”, a declarat Mirela Retegan, președintele Fundației Zurli.

„SuperPietonii” este un spectacol pus în scenă de Gașca Zurli, personajele super-cunoscute și îndrăgite de copii din România, și zebra Tony, un expert în regulile de circulație. Turneul face parte din programul „Verde la educație pentru circulație”, dezvoltat de Fundația Zurli, cu ajutorul Lidl România.

Elementul central al programului este platformă web: www.verdelaeducatie.ro, loc în care se găsește serialului educațional „Super pietoni în acțiune”, o serie de 10 episoade, în care personajele din Gașca Zurli, se împrietenesc și învață de la zebra Tony, expert în reguli de circulație, cum trebuie să se poate pe stradă, în mașină, în parc sau în mijloacele de transport în comun, pentru a fi în siguranță.

Pe site se mai găsesc: cântecul Super pietonilor, un cântec care rămâne cu ușurință în minte și care îi învață pe copii regulile de baza legate de circulație, zece fișe de antrenament de completat în familie și un chestionar special creat pentru părinți. Website-ul este permanent actualizat cu materiale educative, utile și distractive, pentru toată familia.

„SuperPietonii” este un proiect susținut de Fundația Zurli, cu sprijinul Lidl Romania, prin programul „Verde la educație pentru circulație”. Mai multe informații despre program găsiți pe www.verdelaeducatie.ro, www.zurli.ro și www.fundațiazurli.ro.