Grupul LEGO dezvăluie noua masă de fotbal LEGO Ideas. De la agonie la extaz, până la uralele care răsună pe tot stadionul, iubitorii de fotbal pot acum să construiască și să joace jocul lor preferat cu ajutorul acestui nou set LEGO captivant, conceput de fani.

Primii care au testat noua masă de fotbal complet funcțională au fost Thierry Henry, legendar jucător și câștigător al Cupei Mondiale și jucătorul Manchester United, star al fotbalului britanic, Marcus Rashford.  Confruntarea dintre cei doi poate fi vizionată aici. Fiecare jucător își construiește, înainte de începerea jocului, o echipă din cinci jucători cu ajutorul minifigurinelor LEGO, adăugând coechipieri și fani, care vizionează jocul de pe margine, folosind peste 60 de elemente diferite.

Setul LEGO Ideas, este un omagiu adus jucătorilor de fotbal și fanilor jocului rege din întreaga lume și include o gamă largă de minifigurine. În total pot fi asamblate 22 de minifigurine diferite, având la dispoziție o gamă diversă de trăsături customizabile, precum părul, expresiile faciale și tonul pielii. Dimensiunile portabile ale setului fac ca acesta să fie ideal pentru a fi transportat pentru un joc alături de prieteni, „acasă” sau „în deplasare”. Mai mult, setul poate fi și expus.

„De-a lungul carierei mele, am jucat fotbal peste tot unde vă puteți imagina – de la grădina mea până la stadioane din întreaga lume, iar acum pe o masă de fotbal LEGO Ideas! Joaca cu piesele LEGO se concentrează pe valorificarea spiritului de unitate, pe care sportul îl promovează, cu scopul de a aduce o viziune nouă asupra jocului. Sunt încântat să văd cum noul set LEGO reunește oamenii din întreaga lume, în timp ce își perfecționează tehnica fotbalului de masă, cu ajutorul cărămizilor,” spune Thierry Henry.

Setul a fost conceput de un fan LEGO din Ungaria, în vârstă de 16 ani, Donát Fehérvári, în cadrul concursului We Love Sports pe platforma LEGO Ideas, iar ulterior, acesta a fost transformat într-un set real cu ajutorul designerului LEGO, Antica Bracanov. „Acest set LEGO Ideas este atât de atractiv pentru că evocă spiritul sportului. Designul conceput de Donat redă amalgamul de emoții trăite de fani atunci când privesc un meci de fotbal. În cadrul Grupului LEGO suntem foarte mândri că am reușit să aducem acest set la viață, iar fanii pot înlocui ghetele de fotbal cu cărămizi LEGO, fiind inspirați să ia parte la joc, din pasiune pentru acesta,” spune Antica Bracanov.

Noul set LEGO Ideas Table Football, care reunește cultura, creativitatea și jocul, va fi lansat în cadrul campaniei LEGO For The Joy of Play, desfășurată în perioada 29-30 octombrie la 35-37 Rue des Francs-Bourgeois din Paris.

Evenimentul va dura două zile și va oferi participanților oportunitatea de participa la o competiție de fotbal de masă, fiind totodată invitați să asculte discursurile invitaților la eveniment. În plus, participanții vor putea construi cu cărămizile LEGO contribuind la un mural impresionant, dar și liber, în zonele special amenajate. De asemenea, Thierry Henry va fi prezent la eveniment. Pentru mai multe informații și bilete accesați www.lego.com/Table-Football.

Setul LEGO Ideas Football Table va fi disponibil începând cu data de 1 noiembrie 2022 în magazinele LEGO și pe www.lego.com/table-football, la prețul recomandat de 1249.99 RON.

Mai multe informații despre setul de foosball LEGO® IDEAS

  • Vârstă: 18+
  • Fiecare model măsoară:
    • Înălțime: 41,28 cm
    • Lățime: 29,0 cm
    • Adâncime: 15,26 cm
  • 2339 de piese
  • 22 de minifigurine, inclusiv masculine și feminine
  • Preț: 1249.99 RON

Misiunea Grupului LEGO este de a inspira și dezvolta constructorii de mâine prin puterea jocului. Sistemul LEGO in Play, ce are la bază cărămizile LEGO, le permite copiilor și fanilor să construiască și să reconstruiască orice își pot imagina.

Grupul LEGO a fost fondat în Billund, Danemarca, în 1932 de Ole Kirk Kristiansen, numele său derivat din cele două cuvinte daneze LEg GOdt, care înseamnă „Joacă bine”. Astăzi, LEGO Group rămâne o companie de familie, cu sediul în Billund. Cu toate acestea, produsele sale sunt acum vândute în peste 130 de țări din întreaga lume.

Pentru mai multe știri despre LEGO Group, informații despre performanța noastră financiară și responsabilitatea noastră, vă rugăm să vizitați www.LEGO.com/aboutus

Platforma LEGO Ideas® le oferă fanilor oportunitatea să prezinte propriile creații din cărămizi, având șansa ca acestea să fie aduse la viață cu ajutorul designerilor profesioniști LEGO, beneficiind totodată de un procent din profit. Mai multe detalii pe https://ideas.lego.com.