Logiscool lansează programul de burse „Drumuri deschise” și îndeamnă copiii să-și dezvolte abilitățile de programare, robotică sau creație promovând alfabetizarea și educația digitală în rândul copiilor, mai ales că nevoia din țara noastră este mai mare comparativ cu alte state din UE. Cele 250 de burse la cursurile digitale vor echipa elevii cu un set valoros de cunoștințe, ghidându-i pas cu pas, pe parcursul unui an de studiu, să devină utilizatori de tehnologie încrezători și conștienți. Mai mult de atât, elevii vor putea să dezvolte propriile produse digitale, utilizând astfel timpul petrecut în fața ecranelor într-un mod practic.

Cu peste 60 de locații în România, Logiscool – lider edutech -, are misiunea de a deschide orizontul spre lumea digitală copiilor și adolescenților. Prin programul de burse “Drumuri deschise”, 250 de copii pasionați de mediul digital vor beneficia de un an de studiu în cadrul Logiscool România, fie la sediul școlii, fie în mediul online. În funcție de pasiunile lor, câștigătorii vor putea alege între cursuri de programare, robotică sau alte cursuri de competențe digitale disponibile la școala Logiscool din orașul lor.

Cursurile oferite drept bursă sunt atât pentru începători, cât și pentru avansați și își propun să echipeze tinerii participanți atât cu un set de abilități hard, precum crearea și programarea de roboți, gândirea de jocuri personalizate, cât și cu abilități soft, prin activitățile de socializare cu copii de vârsta lor cu care împart aceeași pasiune, dar și prin cele de autocunoaștere.

Vremurile actuale fac ca abilitățile digitale să fie o necesitate indiferent de vârstă, tehnologia fiind prezentă peste tot în viața de zi cu zi. Deși mulți copii știu să folosească tehnologia pentru joacă, Logiscool își propune să vină în întâmpinarea lor pentru a-i învăța cum să folosească tehnologia și în scopuri educative.

“Alfabetizarea digitală a devenit o abilitate de viață. De aceea, este important pentru copii să înceapă educația digitală cât mai devreme, într-un mediu sigur și creativ, astfel încât să înțeleagă și să gestioneze viitorul într-o lume bazată pe tehnologie.”- spune Indira Abdulvoap, General Manager Logiscool Romania.

În 2022, datele furnizate de Comisia Europeană plasează România pe ultimul loc în UE la capitolul alfabetizare digitală, mai puțin de 30% dintre români având cunoștințe digitale de bază. Astfel de inițiative – cum este și campania „Drumuri deschise” sunt esențiale pentru a schimba raportul în favoarea alfabetizării digitale în viața de zi cu zi, cât și la școală sau la locurile de muncă.

Cu o experiență de peste cinci ani și peste 40.000 de elevi, Logiscool a inițiat și continuă să consolideze  un mediu digital mai sigur și accesibil pentru copiii de pretutindeni.

Cum poți să aplici pentru o bursă?
Aplicația pentru bursă se face printr-un email trimis către comunitate@logiscool.com în care părintele atașează un document Word cu următoarele informații:

●       Răspunsul copilului la întrebările ‘Ce curs îți dorești să urmezi în cadrul Logiscool și de ce crezi că programarea este importantă?’ în maximum 150 de caractere.

●      Recomandarea învățătorului (pentru elevii care sunt în clasele I-IV) sau a dirigintelui (pentru elevii care sunt în clasele V-VIII) din cadrul școlii la care studiază elevul care va beneficia de bursă, în maximum 100 de caractere.

Pentru a fi eligibilă scrisoarea electronică, trebuie să se regăsească și următoarele informații:

●      Nume și prenume elev;

●      Clasa în care este elevul la data de 5 septembrie 2022;

●      Orașul din care este elevul;

●      Nume și prenume învățător/diriginte;

●      Școala la care învață elevul;

●      Adresa de e-mail a profesorului.

Care sunt condițiile de înscriere pentru burse?
Pentru a aplica la burse este nevoie să fii elev la o școală, privată sau de stat, și să-ți dorești să dobândești noi cunoștințe digitale. Nu ai nevoie de experiență în domeniu, ci doar de foarte multă pasiune și entuziasm pentru a descoperi lucruri noi din domeniul digital.

Perioada de înscriere pentru bursele Logiscool este până pe 24 septembrie ora 20:00, iar câștigătorii vor fi anunțați pe 27 septembrie, prin intermediul unui e-mail. Mai multe detalii despre regulament puteți găsi aici.