Programul Național Cantus Mundi anunță deschiderea audițiilor pentru participarea la Atelierele de percuție, coordonate de experimentații muzicieni și formatori Zoli Toth și Bogdan Pop.

Atelierele se adresează copiilor cu vârste de peste 10 ani, precum și adolescenților din București și împrejurimi, pasionați de percuție, muzică și educație muzicală.

Audițiile se vor desfășura pe 20 și 27 septembrie 2022 la sediul Secției de percuție a Cantus Mundi (Sala Palatului – Str. Ion Câmpineanu nr. 28).

Înscrierile pentru audiții se primesc online până pe data de 19 septembrie, prin completarea formularului online aflat la adresa https://cantusmundi.ro/auditii.

Informațiile logistice privind orarul și organizarea audițiilor vor fi transmise în timp util celor înscriși.

Lansarea noilor ateliere pentru copii și adolescenți face parte dintr-un complex demers educațional și cultural desfășurat de echipa Cantus Mundi, prin care sunt oferite oportunități copiilor și tinerilor pentru a se dezvolta armonios cu ajutorul muzicii și a beneficia de acces la educație culturală susținută și participarea la concerte, evenimente și manifestări artistice ample, în cadrul ansamblurilor instrumentale și corale dezvoltate sub egida Programului Național Cantus Mundi România.

Programul Național Cantus Mundi este cel mai mare program de integrare socială prin muzică din România, inițiat de reputatul dirijor Ion Marin și derulat cu implicarea membrilor Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”.

După peste 11 ani de activitate, Programul reunește sub umbrela sa peste 1.800 de coruri. 60.000 de copii, alături de dirijorii lor, participă la promovarea cântului coral pe întreg cuprinsul țării, depășind barierele legate de etnie, condiție socială și capacități fizice sau psihice, construind astfel nuclee culturale complexe, atât de necesare pentru revitalizarea societății noastre.