Cele mai urmărite canale YouTube din România sunt ale vloggerilor și cântăreților, dar cel mai urmărit canal are conținut exclusiv în limba engleză.

În topul clasamentului canalelor cu cele mai multe vizualizări, sortate după numărul de subscriberi, se află platforme precum Cat Music (principalul canal de muzică de producție muzicală românească, produse de casa e discuri cu aceeași denumire), Tra La La-Cântece și Desene Animate pentru Copii dar și Roton Music Tv (de asemenea, importantă casă de producție muzicală), scrie Money.ro.

Surprinzător, de doi ani primul loc în topul celor mai urmărite conturi se află Be Inspired, un canal ce oferă mesaje motivaționale. 8,25 milioane de subscriberi are canalul și 410 milioane vizualizări.

Pe locul second se află Cat Music, cea mai mare platformă de producții muzicale și videomuzicale românești. Cu peste 7 milioane de abonați (cu mult peste multe alte canale europene de profil), canalul Cat Music depășește ca număr de subscriberi artisti de top precum Beyonce, Ariana Grande, Ellie Goulding si Dua Lipa. Din portofoliul label-ului fac parte nume ca Lidia Buble, What’s UP, Ruby, Andreea Bănică, JO, Elena Gheorghe, Delia, Voltaj, Alex Velea și Noaptea Târziu.

Pe locul 3  se află Bogdan’s Show, un canal dedicat copiilor în care protagonist este puștiul Bogdan și Anabella, sora sa mai mică, ce are 5 milioane de abonați.

Cele mai urmărite canale YouTube din România

4. Tra La La-Cântece și Desene Animate pentru Copii (cântece animate dublate în limba română) -5 milioane de abonați

5. RotonMusicTV -4 milioane de abonați

6. Anabella Show -4 milioane de abonați

7. Nek Music TV -4 milioane de abonați (canal dedicate muzicii de petrecere și manelelor)

8. MediaPro Music -3 milioane de abonați

9. Dani Mocanu -3 milioane de abonați

10. Selly -3 milioane de abonați

În claamentul celor mai urmărite canale YouTube din România se mai află: IUmor (locul 15), Dorian Popa (18), Andra (21), BUG Mafia (29) și HaHaHa Producțion, casa de producție muzicală a lui Smiley, pe poziția 43.