Kogaion Gifted Academy, promotor al conceptului gifted education în România, lansează Kogaion Bright Academy, program academic de explorare a inteligențelor multiple prin proiecte transdisciplinare, dezvoltat de-a lungul celor peste 9 ani de cercetare în domeniul educației.

Programul Kogaion Bright Academy beneficiază de consultanță și mentorat din partea prof. dr. Florian Colceag, specialist internațional gifted education și prof. Dr. Florin Munteanu, specialist internațional în științele complexității.

Analiza celor mai performante sisteme educaționale din lume evidențiază trecerea spre abordări bazate pe principii calitative de colaborare, stare de bine, dezvoltarea calităților umane și modelarea caracterului, contexte de învățare care să potențeze unicitatea fiecărui copil, maximizarea aptitudinilor copiilor și nu în ultimul rand profesori pregătiți multidisciplinar”- Diana Antoci, Co-Fondator Kogaion Gifted Academy.

În acest context, Kogaion Gifted Academy este un program de explorare a inteligențelor multiple, structurat în 10 module de sine stătătoare, corespunzătoare celor 9 tipuri de inteligență identificate de Howard Gardner, la care a fost adăugat un nou tip de inteligență- Inteligența integratoare. Prin conceptul inovativ, abordare și metodă, programul este unic în România și se va desfășura pe perioada vacanței școlare de vară, începând din 13 iunie pâna în 4 septembrie.

”Înțelegerea legilor naturii este extrem de importantă pentru că formează gândirea, formează simțirea și îi scoate pe copii din zona de separare față de viață. Nu mai este doar un joc umano-uman, între oameni și oameni, este o relație complexă pe care o avem de remediat cu ajutorul unei generații. Relația complexă cu ei înșiși, propriul lor corp, sufletul lor, mintea lor și cu natura lor” – prof. dr. Florian Colceag, Co-fondator Kogaion Gifted Academy și specialist internațional gifted education.

Fiecare modul pleacă de la o temă centrală în jurul căreia copiii vor dezvolta un proiect transdisciplinar. În cadrul fiecărui modul, copiii parcurg activități de bază complexe, structurează harta mentală pornind de la tema centrală, construiesc harta meseriilor prezentului și viitorului, cunosc oameni de seamă români și străini care au excelat într-un tip de inteligență sau altul, își îmbogățesc vocabularul, își dezvoltă creativitatea și imaginația, învăță să se documenteze, își scriu ”Jurnalul de călătorie” în lumea fiecărui tip de inteligență, experimentează multiple forme de exprimare, de la scris, la creație literară, la cunoașterea corpului fizic, a calităților și abilităților. Indiferent de modulul pe care îl aleg, copiii parcurg un test de identificare a inteligenței predominante, un test de identificare a emisferei cerebrale predominante și un chestionar de abilități.

Viziunea ce stă la baza acestui program inovator porneşte de la a considera Omul ca valoare şi nu ca Resursă pe o piaţă a muncii. Programul este astfel structurat încât să permită armonizarea dintre acumularea de cunoştinţe şi valorificarea lor creativă prin stimularea spiritului ludic al copiilor într-un mediu special structurat pentru a motiva atât cumularea de cunoştinţe cât şi integrarea lor în Cunoaştere. Cred că un asemenea program, a cărui complexitate se remarcă încă din primele momente ale prezentării sale, este o şansă pentru inițierea unui drum în pregătirea lumii de mâine. Este modul în care fiecare Om își poate afla, înțelege și asuma rostul în această Realitate”- Dr. Ing. Florin Munteanu, specialist internațional științele complexității.

Toți copiii pot participa la acest program, inclusiv cei cu potențial sau abilități înalte. Kogaion Gifted Academy nu selectează pe criterii de IQ, fiind permis accesul tuturor copiilor în cadrul acestui program, în limita locurilor disponibile. Înscrierile în program se pot realiza pe website-ul Kogaion Academy: https://kogaionacademy.ro/programe/kogaion-bright-academy/

Kogaion Gifted Academy ne spune că pune accent pe unicitatea fiecărui copil și oferă contexte de învățare diferite, complexe, astfel încât fiecare copil să își descopere propria sa natură, abilitățile, înzestrările și pasiunile în cadrul programelor desfășurate, sub coordonarea a peste 40 mentori și colaboratori. De-a lungul celor 10 ani de activitate și cercetare, Kogaion Gifted Academy a organizat peste 40 de conferințe și cursuri de cunoaștere, a dezvoltat peste 170 de curricule diferențiate pe grupe de vârstă și nevoi de învățare, având la bază logica triangulară de fractalizare algebrică fundamentată de prof. dr. Florian Colceag.