Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 31 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în 3 parcuri din sectorul 2 al Capitalei: Plumbuita, Tei și Motodrom, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu, potrivit unui comunicat de presă.

”Așa cum am mai spus, am copilărit în sectorul 2 și, ca atare, pentru mine este o prioritate. M-aș fi bucurat ca, în 2022, o primăvară așa frumoasă să găsească parcurile sectorului îngrijite, modernizate, îmbietoare pentru bucureșteni, dar mai ales pentru copii. Din păcate, nu sunt nici curățate, nici amenajate. Par părăsite și sunt pline de praf și de pericole pentru cei mici, dacă vor să se joace, ceea ce nu este admisibil. Mai ales, că se află în mijlocul unor cartiere atât de populate, unde oamenii și-ar dori un loc de agrement bine întreținut, din grijă pentru ei ”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreședintele ANPC.

În cele trei parcuri, au fost controlate locurile de joacă, precum și spațiile destinate practicării sportului în aer liber (ex.: baschet, tenis, fitness etc.)

În toate aceste locații, aflate în administrarea Primăriei Sectorului 2, au fost constatate nereguli de către comisarii CRPCR București-Ilfov, aplicându-se primele sancțiuni.

Până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate locurile de joacă, precum și terenurile destinate practicării sportului, până la remedierea deficiențelor.

Principalele nereguli constatate de comisari au fost:

  • Bucăți de tartan de pe paviment peticit sau lipsă pe alocuri
  • Utilizarea unor tobogane metalice și aparate de joacă cu porțiuni deteriorate, cu componente exfoliate sau ruginite,
  • Lipsa manșoanelor de protectie din cauciuc la lanțurile leagănelor,
  • Toate băncile din parcuri aveau vopseaua exfoliată
  • Lipsa informării scrise a publicului în zona de fitness.

Verificările se află în curs, urmând a fi continuate în zilele următoare, când vom reveni cu amănunte referitoare la alte măsuri aplicate.