marți, mai 30, 2023
AcasăTimp liberO nouă ediție a Atelierelor „Micul Artist” începe în luna februarie...

O nouă ediție a Atelierelor „Micul Artist” începe în luna februarie la OCC

Cu șapte ani în urmă, Opera Comică pentru Copii lansa una dintre cele mai de succes inițiative menite să-i sprijine pe părinții care doresc să dezvolte în mod armonios talentul și aptitudinile copiilor lor.

Astfel, au fost create Atelierele „Micul Artist”, o serie de cursuri care acopereau cinci direcții artistice de explorat pentru copiii de 4-12 ani: street dance, cor, balet, artă fotografică și oratorie.

Astăzi, programul vine în întâmpinarea nevoii de educație extracurriculară a elevilor cu o ofertă mai mult decât generoasă: 35 de cursuri, desfășurate la sediu sau online, pentru grupe de vârstă care încep de la creșă și se continuă până la liceu.

În perioada 31 ianuarie – 13 februarie 2022, instituția din Calea Giulești nr. 16 organizează preselecții pentru toate cursurile, urmând ca până pe 11 iunie 2022 să aibă loc 15 întâlniri săptămânale pentru fiecare curs în parte, online sau la sediu, în funcție de atelierul sau atelierele alese. Taxa de participare este de 400 lei/modul, achitată până pe 20 februarie 2022.

Părinții interesați pot completa formularul disponibil pe site-ul instituției, la adresa operacomica.ro/atelierele-micul-artist. După trimiterea electronică a formularului, copiii sunt așteptați direct la preselecția de la atelierul dorit, conform programului afișat în continuarea formularului de înscriere.

În fiecare an, Opera Comică pentru Copii se străduiește să îmbunătățească oferta de cursuri, ținând cont atât de sugestiile părinților, cât și de dorințele copiilor. Anul acesta, noutățile includ un curs de teatru-euritmie, unul de bune maniere și unul de educație financiară.

„Educația, alături de cultură, desigur, reprezintă, în contextul actual, aliați de nădejde în dorința de a reveni la firescul pe care îl merită copiii noștri. Odată cu începerea semestrul al doilea, îi așteptăm pe Micii Artiști în sala de curs, atât la sediu, cât și online, să-și revadă profesorii și colegii și să pornească într-o nouă călătorie magică. Respectăm cu strictețe normele sanitare în vigoare și îi asigurăm pe părinți că securitatea și bunăstarea emoțională a cursanților sunt pe primul loc în lista noastră de priorități. În plus, așa cum v-am obișnuit deja de 7 ani, de când desfășurăm acest program la Opera Comică pentru Copii, venim cu propuneri de ateliere noi, care țin cont de cererile copiilor și ale părinților.”, a declarat Felicia Filip, managerul Operei Comice pentru Copii.


Atelierele de dans

Prin coregrafie, copiii învață să se respecte și să colaboreze pe scenă. Își modelează trupul, mintea și sufletul, devenind încrezători în talentul și forțele proprii.

Pe lângă cele patru cursuri de balet disponibile la sediu și coordonate de Consuella Crăciun (lunea), Jaqueline Bratu (marțea), Theodora Munteanu (miercurea) și Elena Chiriță (joia), copiii care au ritmul în sânge și energie debordantă au și alte posibilități de explorare a universului coregrafiei.

În zilele de luni sunt așteptați la cursul de zumba (Consuella Crăciun), marțea la dansuri populare (Mihai Pricope) sau la step (Vera Stoian), miercurea la dans modern (Maria Șerbănoiu), iar în zilele de joi, la streetdance (Ionuț Picincu).

Cu excepția atelierului de balet de marți, care este susținut de reputata coregrafă Jaqueline Bratu, toate celelalte ateliere de dans sunt coordonate de balerini din ansamblul Operei Comice pentru Copii. Oare cum se simte un copil atunci când chiar artiștii pe care i-a văzut pe scenă îi arată primii pași în lumea dansului?

Atelierele de muzică

Cântatul la cor este singura activitate din orarul școlar în care copiii învață cum să respire corect. Iar la „Micul Artist” sunt trei asemenea ateliere, pentru fiecare ciclu școlar în parte: cor junior (Elena Iorgulescu), cor senior (Mădălina Enăchescu) și maxi-cor (Angelica Baciu). În plus, pentru copiii cărora le place muzica și nu vor încă să cânte în cor, există atelierul de muzică prin jocuri, coordonat de Angelica Baciu, solistă a Corului Național de Cameră „Madrigal – Marin Constantin”. Muzica este totodată și o formă de integrare socială, chiar și pentru cei mai timizi copii. Atunci când toți coriștii îl urmăresc pe dirijor, devin o echipă unită și fiecare membru are o contribuție importantă la rezultatul pe care publicul îl aplaudă apoi în sală.


Atelierele de teatru

Poate cele mai populare dintre cursurile pentru copii, atelierele de actorie sunt în fiecare an la mare căutare. Fiecare familie are un mic actor acasă, pe care Opera Comică pentru Copii îl așteaptă cu bucurie la oricare dintre cele șase ateliere de teatru: marțea la teatru-euritmie (Vera Stoian), la actorie miercurea (Andreea Corneanu), vinerea (Otilia Panainte) și sâmbăta (Ioana Rufu), joia la pantomimă (Loreta Neculai) și vinerea la improvizație (Alexandru Zob). Atelierele se adresează copiilor de toate vârstele, iar profesorii au grijă să cultive armonios talentul care există în fiecare cursant. După un asemenea atelier, copiii dobândesc mai multă încredere în sine, sunt conștienți de emoțiile lor și ajung să le folosească în favoarea lor.

Atelierele de arte plastice

Pentru copiii cu înclinație spre lucrul cu mâinile și îndemânare sporită există șase ateliere de arte plastice, care acoperă un spectru amplu de preocupări artistice. Săptămâna începe cu atelierul de benzi desenate, marțea (Mihai Grăjdeanu), continuă miercurea cu minimeșteri astronomi (Adina Soare) și design (Livia Rus), joia cu ceramică (Cristina Anculete), iar sâmbăta culminează cu laboratorul de păpuși (Diana Dănilă) și atelierul de scenografie/gândire și practică creativă (Bogdana Pascal). E un mod distractiv prin care copiii pot mări puterea de concentrare și atenţia la detaliu. În plus, cele mai multe dintre creațiile realizate în cadrul acestor ateliere ajung în expoziții admirate de miile de spectatori care trec pragul Operei Comice pentru Copii, constituind o confirmare în plus pentru micii artiști în formare.

Atelierele de dezvoltare personală

Pentru copiii care nu simt atracție nici pentru dans sau muzică, nici pentru teatru sau arte plastice, într-atât încât să vină săptămânal la un asemenea atelier, OCC are nu una, ci zece propuneri interesante. Atelierele de dezvoltare personală vin în întâmpinarea unei suite vaste de nevoi emoționale și de exprimare ale copiilor cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani. Totodată, oferă structură gândirii și exprimării lor, indiferent că sunt preșcolari sau adolescenți. Astfel, în zilele de luni, cei mici pot frecventa atelierul de șah (Clubul Alcor) și de scriere creativă (Ioana Marinescu), miercurea sunt invitați la atelierul de bune maniere (Adina Iacob), de educație financiară (Raluca Bârsan) și de comunicare (Adina Iacob), iar în zilele de joi la jocuri și dezvoltare personală (Iris Pencu). Ziua de sâmbătă este cea mai bogată în ateliere în care copiii învață să transmită mesaje în mod persuasiv, să-și proiecteze emoțiile în public prin discurs și să convingă, printr-o exprimare clară și coerentă, audiența. Părinții au de ales între atelierul de debate (Mădălin Guruianu), oratorie (Nae și Teo Șovăială), filosofie/gândire pozitivă (Mădălini Guruianu), și clubul de lectură, dezbateri și creație (Ciprian Necula).

Stagiunea continuă în Salonul Mozart

Salonul Mozart găzduiește în continuare spectacole și concerte la capacitate de 30%, în condițiile de desfășurare reglementate de autorități. Pe 22 și 23 ianuarie, de la 10 și de la 12, spectatorii se pot bucura de Anotimpurile lui Vivaldi (Toamna și Iarna), concert susținut de artiști din Orchestra OCC, sub bagheta dirijorului Gheorghe Iliuță. La final de lună, pe 29 și 30 ianuarie, de la 10, are loc spectacolul de balet Parada Jucăriilor, unde amfitrion va fi Mădălin Guruianu, în timp ce în fața publicului își fac apariția, în pași de dans, personajele îndrăgite din spectacolele de balet din repertoriul OCC.

Biletele sunt disponibile pe platforma bilete.ro. Conform dispozițiilor legale în vigoare, Opera Comică pentru Copii continuă activitatea cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului în interior sau în exterior, dacă toți participanții peste 12 ani sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoane care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2 sau persoane care au făcut un test RT-PCR (nu mai vechi de 72 ore) sau un test antigen rapid (nu mai vechi de 48 ore) certificat de centrele autorizate. De asemenea, este obligatorie purtarea măștii de protecție. Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani sunt exceptați de la îndeplinirea condițiilor de mai sus pentru participarea la activitățile menționate.

Opera Comică pentru Copii este o instituție publică de cultură aflată în subordinea Primăriei Capitalei și a Consiliului General al Municipiului București.

ARTICOLE SIMILARE

1 iunie de poveste la Antipa

De 1 iunie 2023, copiii sunt așteptați să-și petreacă ziua la Antipa! Joi, de ziua lor, ei vor primi în dar intrarea gratuită la...

QUERER, un fusion de muzică fado și dansuri pasionante

După succesul de la debutul cu "A Night to Remember", Monica Opra și MoniAcustique Band propun publicului bucureștean un nou spectacol - concert special...

Peste mări și zări. De la astrolab la sextant

Muzeul Naţional de Istorie Naturalӑ ,,Grigore Antipa” găzduiește „Peste mări și zări. De la astrolab la sextant”, o expoziție temporară care îți dezvăluie lumea...

Ultimul weekend în care mai poate fi vizitat Art Safari – ediția 11! Sâmbătă, de Noaptea Muzeelor, iubitorii de artă sunt invitați la Night...

Cel mai apreciat eveniment dedicat artei din țară își așteaptă vizitatorii până duminică, 14 mai. Ultima șansă pentru public să vadă cea mai amplă...

Cea de-a șasea ediție a Green Tech & Film Festival, între 29 martie – 7 aprilie, la Promenada Mall

Primăvara aceasta, Promenada Mall este gazda celei de-a șasea ediții a Green Tech & Film Festival, care se va desfășura între 29 martie și...

8 Martie la Muzeul Antipa

Cu ocazia zilei de 8 Martie, Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” oferă tuturor doamnelor și domnișoarelor intrarea gratuită pentru expoziția permanentă! Vă invităm...

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO, primul pas cu super reduceri spre experiențe de neuitat în destinații de vis

Târgul de Turism al României de la ROMEXPO este în plină desfășurare la ROMEXPO și își așteaptă vizitatorii cu oferte dintre cele mai variate...

Târg de Mărțișor Învie Tradiția 27 februarie – 1 martie

În perioada 27 februarie - 1 martie 2023, Învie Tradiția va organiza, ca în fiecare an, un târg de mărțișor, cu sute de modele...

Luna iubirii, sărbătorită cu premieră la OCC

Pentru a facilita accesul cât mai multor spectatori la cea mai recentă producție a Operei Comice pentru Copii, conducerea instituției a decis prelungirea ofertei...

Muzeul Național al Țăranului Român vă așteaptă în perioada 25 februarie – 1 martie 2023 la TÂRGUL MĂRȚIȘORULUI

Șnur alb și roșu de mătase, lânică și bumbac, hârtie de ziar, semințe, fetru, ceramică, podoabe, lut, rotițe de ceas, metal, taste de computer,...

Atelier creativ pentru copii de Mărțișor: „Mărțișug cu meșteșug”, la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București vă invită miercuri, 1 martie 2023, ora 15.30, la atelierul pentru copii „Mărțișug cu meșteșug". Întâlnirea va avea loc la Palatul...

Ziua Mondială a Zonelor Umede la Muzeul Antipa

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” împreună cu Primăria Municipiului București, Direcția de Mediu - Serviciul Ecologie Urbană și Administrația Parcul Natural Văcărești...

FABERLAND, un festival alternativ de Crăciun, se deschide la Timișoara

Timișorenii sunt invitați de vineri, începând cu ora 16.00, la Festivalul alternativ de Crăciun FABERLAND, unde vor găsi produse realizate de creativi și artizani...

În ajun de Moș Nicolae, Gașca Zurli lansează un nou cântec de Crăciun – ,,Colindăm”

În ajun de Moș Nicolae, cea mai iubită trupă pentru copii lansează un nou cântec de Crăciun - ,,Colindăm". Este cea mai frumoasă perioadă din...

Moș Nicolae îl aduce pe „Motanul încălțat” în Aplicația Opera Copiilor

Sfârșitul anului aduce câteva motive suplimentare de bucurie pentru spectatorii Operei Comice pentru Copii. Chiar dacă s-au epuizat biletele la aproape toate titlurile programate...

Decembrie de Poveste la Opera Comică pentru Copii

În luna decembrie, Opera Comică pentru Copii își întâmpină publicul cu spectacole de tradiție, atât la sediu, cât și în Aplicația Opera Copiilor. Cel...

Programul special de vizitare al Muzeului Antipa în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022

În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” este deschis și are următorul program de vizitare: Miercuri, Joi...

Tradițional adus în contemporan: Un adevărat tezaur folcloric din colecția Muzeului Țăranului Român va fi expus temporar într-un Infinity Room la Art Safari

   Un costum vechi de 100 de ani, Regina Maria, va fi expus pentru prima dată publicului din țară, în cadrul celui mai important...

ING Bank și Fitbit lansează o campanie prin care încurajează românii să facă mai multă mișcare

ING Bank și Fitbit, parte din Google, încurajează românii să facă mai multă mișcare prin campania „Pași către un stil de viață mai activ”,...

GHIZUNARIU, la Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Sala Noua Galerie

Muzeul Naţional al Ţăranului Român vă aşteaptă miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 19.00, la Sala Noua Galerie, la expoziţia Ghizunariu. Cobzarii din mediul...

MTV anunță noi artiști care vor urca pe scena “MTV EMAs” 2022, dar și către cine va merge premiul “MTV EMA Generation Change”

MTV completează lista vedetelor care vor urca pe scena "MTV EMAs" 2022, cu nume noi precum Tate McRae și Armani White. Legendara trupă Gorillaz...

De Black Friday, SAGA Festival pune în vânzare biletul de 1 milion de dolari

Cele mai mari reduceri din an sunt chiar după colț, iar SAGA vine cu surprize pentru fanii festivalului. Cel mai mic preț pentru biletele GA...

Musicalul „Peter Pan”, doar în acest weekend la OCC

Musicalul „Peter Pan”, în regia Antoanetei Cojocaru, unul dintre cele mai iubite spectacole, se reîntoarce la Opera Comică pentru Copii! În perioada 11-13 noiembrie...

„Portret de familie”. Atelier interactiv pentru copii la Palatul Suțu

Muzeul Municipiului București îi invită pe cei mici la atelierul interactiv „Portret de familie” care se va desfășura în expoziția „Familia, Credința și Căminul...

Cea mai mare întrecere la fotbal pentru elevii din România este din nou gata să descopere campioni. ONSȘ Fotbal – Cupa Tymbark Junior. Fluier...

La 1 octombrie s-a dat startul înscrierilor în cea mai importantă competiție de fotbal pentru elevii din România ONSȘ Fotbal - Cupa Tymbark Junior....

Revelația toamnei la Art Safari: Lilian Theil, o bătrână care zâmbește și „pictează” cu acul de cusut

Art Safari, cel mai important eveniment dedicat artei din țară, prezintă în cadrul ediției a X-a, o artistă neconvențională, cu un parcurs atipic la...

Vacanță în compania artei. Art Safari oferă ateliere gratuite pentru copii în perioada 27-29 octombrie

  Toți copiii pasionați de artă cu vârste între 6 și 12 ani participă gratuit la atelierele organizate de Art Safari timp de 3...

Stagiunea 2022-2023 la Opera Comică pentru Copii: peste 500 de spectacole, dintre care 10 premiere, cu bilete și abonamente deja puse în vânzare

Opera Comică pentru Copii a pus în vânzare biletele și abonamentele pentru întreaga stagiune 2022-2023. Aceasta cuprinde peste 500 de spectacole de operă, balet,...

Ateliere în timpul anului școlar, în perioada octombrie 2022-iunie 2023, la Muzeul Național al Țăranului Român

Atelierul de creativitate de la Muzeul Țăranului a debutat ca program de educație muzeală în anul 2001, dar acțiuni punctuale au existat chiar în...

Noaptea Vrăjitoarelor și Noaptea Magiei, numai în octombrie la OCC!

Noaptea Vrăjitoarelor, din nou la Opera Comică pentru Copii Unul dintre cele mai iubite evenimente de la Opera Comică pentru Copii, Noaptea Vrăjitoarelor, are loc...

Ultimele stiri

Cele mai citite