Tudor Pop, candidat propus de prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş, a primit, marţi, aviz negativ pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

În urma audierilor desfăşurate la Camera Deputaţilor, Pop a primit 9 voturi pentru şi 12 împotrivă, înregistrându-se totodată şi 4 abţineri. La audieri a asistat pentru scurt timp şi prim-ministrul desemnat Dacian Cioloş.

Ministrul propus a declarat în faţa parlamentarilor că unul dintre principalele sale obiective va fi încurajarea românilor în practicarea sportului şi a mişcării.

“Pentru mine această nominalizare este o mare onoare, dar în acelaşi timp şi o oportunitate de a aduce în Executiv obiectivele pe care mi le-am asumat în programul de guvernare. 63 la sută dintre români nu fac niciodată sport, aici suntem şi de aici cred că ar trebui să plecăm când vorbim despre sport. Eu cred că una dintre principalele misiuni ale MTS este aceea de a încuraja practicarea sportului şi a mişcării în special la nivel amator. Pentru că degeaba vorbim despre o Strategie Naţională a Sportului dacă nu schimbăm mentalităţi, dacă nu schimbăm perspectiva societăţii referitoare la mişcare şi sport. Iar MTS trebuie să îşi asume şi acest rol de promotor, mult mai clar şi mult mai evident”, a spus Tudor Pop.

“În acest mandat, indiferent de poziţia în care mă voi afla, principalul meu obiectiv va fi să convingem cât mai mulţi români să combată sedentarismul şi stresul prin mişcare şi sport. În ceea ce priveşte sportul profesionist din România s-au schimbat foarte lucru multe lucruri, dar bineînţeles că este loc şi de mai bine. Apreciez enorm persoanele care investesc în sport, aşa cum apreciez enorm şi federaţiile naţionale care fac performanţă în condiţiile actuale în care este finanţat sportul”, a adăugat el.

Pop a menţionat că îşi doreşte modificarea Legii Sportului pentru a schimba modul de implicare a autorităţilor în acest domeniu.

“Ne propunem de asemenea să amendăm Legea Sportului în aşa fel încât să schimbăm modelul de implicare al autorităţilor în acest sector. Putem vorbi chiar şi de o nouă Lege a Sportului, dar acesta este un demers în care voi avea nevoie şi de participarea celor două comisii parlamentare. Vreau să schimbăm maniera în care bugetul public sprijină sportul. În sensul în care dacă dăm bani cluburilor de drept public, haideţi să rezervăm o sumă şi pentru asociaţiile sportive prin concursurile de proiecte. Dacă alocăm bani la seniori, haideţi să dăm o sumă şi sectorului rezervat copiilor şi juniorilor. Iar dacă dăm bani pentru înalta performanţă, atunci trebuie să alocăm sume şi pentru cluburile care sprijină sportul amator. Aşadar avem nevoie de echilibru”, a explicat ministrul propus.

Membru al USR Plus, Tudor Pop (40 de ani) este deputat din anul 2016 şi până în prezent, fiind totodată preşedinte al Comisiei pentru Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor. Absolvent al Facultăţii de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării a activat în trecut la câteva agenţii de publicitate.

Ministerul Tineretului şi Sportului este condus din 24 decembrie 2020 de Eduard Novak, campion paralimpic la ciclism şi fost preşedinte al Federaţiei Române de Ciclism.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.