Managerul Spitalului de Pediatrie „Grigore Alexandrescu” din București, medicul Alexandru Ulici, a precizat, luni, că, mai puțin de jumătate dintre asistentele și infirmierele de la unitatea medicală s-au imunizat până acum împotriva Covid-19. În plus, în opinia acestuia, campania de promovare a vaccinării a eșuat.

„Campania de promovare a vaccinării a eșuat. Pe o analiză simplă din spital – am 80% dintre medici vaccinați și 40% dintre asistente și infirmiere. Dacă noi la nivelul spitalului unde se prezumă că sunt oameni care au luat contact cu ideea de medicină măcar suntem în situația asta, ce aștepți am putea să avem de la populația generală? Cred că ar trebui să facem niște campanii de explicare exactă, punct cu punct.

Ești vaccinat – bun, da, poti să răcești, să îți curgă nasul, dar nu mai faci tromboze, nu mai ajungi la reanimare, și daca transmiți mai departe nu mai transmiți în asemenea măsură. Te mai uzi la picioare, dar nu te faci ciuciulete, nu te omoară practice. Cred că nu am ajuns să transmitem mesajul așa cum ar trebui transmis și nu cred că domnul Guță era în măsură să transmită mesajul pentru vaccinare”, a afirmat medicul.

De la începutul campaniei de vaccinare, în România au fost imunizate cu schema completă 5.531.860 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.