Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri din partea unităţilor de învăţământ pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică, a anunţat, marţi seara, ministrul interimar al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

“Până la această oră, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a primit 100 de cereri de suspendare a activităţii cu prezenţă fizică. Este vorba despre 91 de cereri în baza articolului 3 alineat 2 şi nouă cereri de suspendare activităţii în baza articolului 6 alineat 9. Articolul 6 alineat 9 presupune şi avizul DSP şi hotărârea Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă. Articolul 3 alineat 2 presupune decizia inspectoratului la solicitarea şcolii. Mai ales în Capitală, pentru că în Cluj unde rata de infectare este de 10,4 la mie au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi o singură solicitare în baza articolului 6 alineat 9, iar în Timişoara unde avem 12,7 la mie am avut doar patru solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi nicio solicitare în baza articolului 6 alineat 9. (…) Este vorba despre aproape un sfert din şcolile din Capitală în sistem online”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

El a spus că sunt judeţe care nu au înregistrat nicio solicitare de trecere în online, printre care Tulcea, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Satu Mare, Sibiu, Brăila.

“Au fost judeţe care au înregistrat o singură solicitare în baza articolului 3 alineat 2, precum Teleorman, Maramureş, Neamţ, Braşov, Mureş Galaţi, Vrancea. Constanţa are două solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi patru solicitări în baza articolului 6 alineat 9”, a afirmat demnitarul.

Potrivit acestuia, au fost înregistrate 50 de solicitări de trecere în online şi în judeţul Olt.

Cîmpeanu a menţionat că în Ilfov 17 şcoli au făcut solicitări în baza articolului 3 alineat 2 şi încă opt unităţi de învăţământ cu activitatea suspendată cu avizul DSP.

“Din discuţiile pe care le-am avut şi ieri şi azi cu inspectoratele şcolare judeţene a reieşit că trebuie să fie aprobate. Atunci când există acest sentiment de teamă trebuie să fie aprobate, pentru că în caz contrar, sigur dacă părinţii se tem atât de mult încât nu şi-ar mai trimite copiii la şcoală, nu are niciun sens să nu se aprobe la nivelul inspectoratului aceste solicitări”, a spus ministrul interimar al Educaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.