Profesorii neimunizaţi care nu se testează vor trebui să ”se odihnească puţin” în cazul incidenţei de 6 la mie

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că profesorii neimunizaţi care nu se testează regulat, la un interval de 72 de ore, nu vor mai putea preda fizic în şcoală şi că vor trebui “să se odihnească puţin” în cazul în care incidenţa cazurilor de COVID-19 va depăşi pragul de 6 la mie.

“Este vorba de acces nediscriminatoriu în şcoli până la pragul de şase la mie, iar peste pragul de şase la mie pentru acei colegi profesori care au avut posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, precum şi pentru acei colegi profesori care nu au trecut prin boală şi nici nu s-au vaccinat va exista posibilitatea testării la fiecare 72 de ore, trei zile. Dacă nici nu s-au vaccinat, dacă nici nu doresc să fie testaţi – testarea fiind asigurată de către DSP, având posibilitatea, sigur, şi testare în regim privat, doar că nu avem în vedere decontarea acestor cheltuieli, atâta vreme cât există posibilitatea de testare prin Direcţiile de Sănătate Publică – sigur că în această situaţie va trebui să nu mai oferim avantajul posibilităţii de predare fizică a acelor colegi care, repet, au posibilitatea să se vaccineze şi nu s-au vaccinat, nici nu au trecut prin boală şi nici nu prezintă teste regulat, la fiecare 72 de ore”, a arătat Sorin Cîmpeanu, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Întrebat dacă profesorii vor fi concediaţi în astfel de situaţii, Cîmpeanu a spus: “Nu concediaţi. Până la coborârea ratei de infectare sub şase la mie să se odihnească puţin”.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, prezentă la conferinţa de presă, a pus sub semnul întrebării oportunitatea testării gratuite pentru profesori, iar Cîmpeanu i-a dat dreptate.

“Cred că va trebui să discutăm despre oportunitatea testării gratuite, inclusiv a profesorilor care au avut oportunitatea de a se vaccina. Deci aici cred că rămâne la stadiul de propunere, urmând ca, împreună cu Ministerul Educaţiei, să vedem cum se suportă costul acestor teste”, a spus ea.

“De acord. De acord, pentru că este greu de înţeles să ai posibilitatea de vaccinare şi alte posibilităţi şi să nu apelezi. Sigur, în situaţia în care nu există constrângeri, certificate medicale. Luăm în calcul şi aceste situaţii”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Sănătăţii a făcut referire şi la testarea cadrelor medicale neimunizate, arătând că aceasta ar putea fi suportată din fondul de sporuri.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *