O păpuşă gigant – ridicată cu macaraua pentru a marca 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Marionete

O păpuşă gigant, care a fost creată de doi artişti arădeni, a fost ridicată cu o macara, joi, deasupra Teatrului Clasic “Ioan Slavici” Arad, pentru a marca împlinirea a 70 de ani de existenţă a Teatrului de Marionete Arad.

Păpuşa Gigalateea, creaţie a artiştilor marionetişti Sorin şi Lenuţa Dorobanţu, a plutit 30 de minute deasupra clădirii, iar trecătorii s-au oprit pentru a filma sau a face fotografii.

Conform reprezentanţilor Trupei Marionete Arad, care în prezent este o structură a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”, acţiunea este prima dintr-o serie prin care va fi marcată împlinirea a 70 de ani de la înfiinţarea Teatrului de Marionete.

Macaraua a fost folosită în contextul în care se afla deja la faţa locului, pentru că imobilul Teatrului Clasic “Ioan Slavici” este în curs de reabilitare.

“Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutam în noi înşine puterea de a trece mai departe. Am reuşit de fiecare dată vegheaţi parcă de cineva, de acolo de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpuşa noastră gigant, într-un înger simbolic”, a afirmat actorul Sorin Dorobanţu.

Iniţial, organizatorii au dorit ca primul eveniment aniversar să fie o întâlnire faţă în faţă între mai multe generaţii de actori, cei activi pe scena Trupei Marionete şi colegii pensionari. Din cauza restricţiilor impuse de pandemie, acest eveniment a fost anulat.

În 7 mai 1951 s-a jucat primul spectacol pe scena Teatrului de Marionete din Arad.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *