Elevii iubitori de matematică sunt chemați la start. Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” începe!

Matematica, una dintre cele mai complexe și vechi științe, este din ce în ce mai mult un motor viu necesar pentru funcționarea societății, cunoașterea matematică asigurând progresul în domenii diverse, de la sănătate la economie.
Abilitățile matematice și de gândire matematică sunt solicitate pentru meseriile prezentului și ale viitorului, reconfigurând astfel interesele elevilor care vizează performanța.

Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” (ONGM) 2020-2021

Având în vedere importanța sprijinirii tinerelor talente din domeniul matematicii, dar și cultivării apetitului pentru această știință, Societatea de Ştiinţe Matematice din România, în parteneriat cu INTUITEXT, organizează Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” (ONGM) 2020-2021.

ONGM are loc în perioada 20 februarie 2021 – aprilie 2021, având următoarea structură:

Etapa I (unitate de învățământ) – se desfășoară online, în organizarea profesorilor de la clasă sau a catedrei de matematică din școală, sub coordonarea Filialei locale a SSMR, și va consta în teste grilă la fiecare clasă cu 20-24 de întrebări cu răspuns unic.
Etapa a II-a (locală) – se va desfășura online, la data de 20 martie 2021, pe platforma Naţională a Olimpiadei (construită de SSMR și Intuitext). Profesorii se vor înscrie în prealabil (începând cu 10 martie) pe această platformă prin filialele SSMR, urmând apoi să înscrie datele copiilor calificați la prima etapă.
Etapa a III-a (națională) – la aceasta etapă vor participa doar elevii claselor VII-XII. Elevii din clasele a V-a și a VI-a vor fi premiaţi la nivel naţional de SSMR după rezultatele obţinute la etapa a II-a. Filialele pot organiza independent etapa finală pentru a V-a și a VI-a tot online, dar la nivel local.
Etapa a IV-a (selecția loturilor) – în funcție de rezultatele de la faza finală, aproximativ 40 de elevi de la clasele IX-XII și 30 de la clasele VII-VIII (eventual și clasa a IX-a, în funcție de vârstă) vor participa la București la două teste de calificare pentru alcătuirea loturilor naționale.

Pentru a afla mai multe detalii legate de Olimpiada Națională „Gazeta Matematică” (ONGM) 2020 -2021 puteți accesa site-ul Societății de Ştiinţe Matematice din România: https://ssmr.ro/onm2021.

Platforma Națională a Olimpiadei „Gazeta Matematică”: https://olimpiada.viitoriolimpici.ro/

Comitetul de organizare:
Radu Gologan, Președinte SSMR
Cătălin Gherghe, Președintele Comitetului de Organizare
Cristian Alexandrescu, Vicepreședinte organizatoric
Marius Perianu, vicepreședinte, coordonare teste
Vicepreședinți: vicepreședinții SSMR
Membri: Consiliul SSMR și președinții de filiale
Secretariat: Ana Maria Nadolo, Cristina Hlevca, Roxana Goga, Andrei Alexandrescu
Comisia IT: Silviu Vasile, Constantin Chirița (Intuitext), Simona Ungureanu (Intuitext)
Comitetul Științific: Radu Gologan, Cătălin Gherghe, Wladimir Boskoff, Marius Perianu, Mihai Chiș, Gabriel Mârșanu, Vasile Berinde, Mihai Bălună, Eugen Păltănea, Ovidiu Sontea

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *