Profesori şi studenţi de la Facultăţile de Istorie, Matematică şi Informatică şi Filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti, împreună cu profesori din învăţământul preuniversitar, oferă în perioada februarie – iunie cursuri gratuite de pregătire pentru bacalaureat şi admiterea la facultate.

Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei de învăţământ superior, Facultatea de Istorie a Universităţii din Bucureşti organizează, în colaborare cu Societatea de Ştiinţe Istorice din România – filiala Bucureşti (SSIR), cursuri de pregătire pentru proba de Istorie a bacalaureatului, adresate tuturor elevilor de clasa a XII-a.

Cursurile se desfăşoară online şi sunt transmise pe pagina de Facebook a Facultăţii de Istorie şi pe pagina de Facebook a Universităţii din Bucureşti în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 20 februarie-29 mai 2021 (între orele 10,00-12,30). Şedinţele de pregătire sunt susţinute de profesori ai Facultăţii de Istorie, precum şi de cadre didactice din învăţământul preuniversitar.

Calendarul programului de pregătire poate fi consultat aici https://unibuc.ro/wp-content/uploads/2021/02/program-pregatire-BAC-istorie-2021.docx, iar informaţii actualizate cu privire la evoluţia proiectului vor fi publicate atât pe site-ul Facultăţii de Istorie, cât şi pe pagina de Facebook a facultăţii.

De asemenea, studenţii Facultăţii de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti organizează, în perioada 6 martie – 6 iunie 2021, pe platforma online Discord, o serie de cursuri de pregătire avansată pentru examenul de bacalaureat, pentru diferite concursuri de specialitate şi pentru admiterea la Universitatea din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, cursurile vor fi organizate în zilele de sâmbătă şi duminică, în intervalul 9,00-13,30 şi sunt gratuite. Ziua de sâmbătă este dedicată informaticii, în timp ce ziua de duminică, matematicii, iar participarea la cursuri nu este condiţionată de înscrierea prealabilă.

Informaţii actualizate cu privire la structura şi programul cursurilor pot fi accesate atât pe site-ul Facultăţii de Matematică şi Informatică a UB, cât şi pe pagina de Facebook a Asociaţiei Studenţilor la Matematică şi Informatică.

Nu în ultimul rând, studenţii Facultăţii de Filosofie a Universităţii din Bucureşti vor oferi elevilor, prin intermediul platformei online şi a aplicaţiei Bacopedia, o serie de modele de subiecte formulate pe baza cerinţelor de la bacalaureat la disciplinele Filosofie şi Logică, argumentare şi comunicare.

“Prin participarea la acest proiect, Facultatea de Filosofie urmăreşte să ajungă la elevi într-un mod inedit, interactiv şi adaptat nevoilor curente ale societăţii. Astfel, în cadrul proiectului, aceştia îşi vor putea testa cunoştinţele în competiţii “Multiplayer” sau în “Modulul Practice”, acumulând BACnote pentru fiecare răspuns corect oferit”, afirmă UB.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.