Bilanțul învățământului online, în termeni COVID-19: 244 elevi şi 329 angajaţi, confirmaţi cu noul coronavirus în perioada 8-11 februarie

Share Button

Cum era de așteptat, pentru că suntem încă în plină pandemie de coronavirus, chiar dacă în ultimele săptămâni numărul cazurilor zilnice confirmate a scăzut, totuși boala este printre noi și stă la pândă. Pandemia nu îi ocolește nici pe copii și rezultatele din păcate se văd. La doar câteva zile de la începerea celui de-al doilea semestru al anului școlar 2020-2021, mai mulți elevi care au mers la școală în format fizic s-au infectat cu noul coronavirus.

Din păcate sunt și mulți profesori care au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Să nu uităm că foarte mulți dintre aceștia nu au reușit încă să se vaccineze anti-Covid-19, deși și-ar fi dorit acest lucru și au fost nevoiți să meargă la școală fără a avea imunitatea oferită de vaccin.

Un număr de 244 de elevi şi 329 de angajaţi ai unităţilor de învăţământ au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu noul coronavirus în perioada 8 – 11 februarie, ora 18,00, a informat joi Ministerul Educaţiei.

Sursa citată precizează într-un comunicat de presă că 171 de clase au activitatea suspendată.

“Incidenţa cumulată în rândul elevilor pe cele patru zile de la debutul semestrului II (un caz de elev confirmat/10.000 elevi) este mult mai mică decât în rândul populaţiei generale. Există opt judeţe în care nu s-a înregistrat niciun caz de infectare în rândul elevilor (Argeş, Brăila, Giurgiu, Neamţ, Sibiu, Satu Mare, Tulcea, Vâlcea). Luând în considerare perioada de incubaţie, primele cazuri de Sars CoV-2 identificate în şcolile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii şcolii”, menţionează Ministerul Educaţiei.

Instituţia subliniază că sunt de importanţă majoră triajul epidemiologic, menţinerea copiilor simptomatici la domiciliu şi anunţarea medicului de familie.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *