Formularul prin care părinţii îşi pot da consimţământul pentru testarea elevilor

Share Button

Ministerul Sănătății a publicat, vineri seara, formularul prin care părinţii îşi vor exprima consimţământul ca elevii să fie testaţi cu teste rapide antigen împotriva coronavirsului în şcoli. “Recomandăm părinților să aducă din prima zi de școală formularul de consimțământ tipărit și semnat, pentru ca elevii să poată fi testați imediat atunci când este nevoie”, transmite MS.

Pentru elevii care prezintă în timpul orelor de curs simptome specifice COVID-19 se recomandă testarea cu teste antigen rapide în cabinetele medicale şcolare, atunci când acest lucru este posibil, potrivit Ministerului Sănătății.

„Testarea este esenţială pentru deschiderea în siguranţă a şcolilor, pentru sănătatea copiilor şi profesorilor şi pentru binele întregii comunităţi. Pentru ca testarea să fie posibilă, este necesar ca părinţii să îşi exprime în scris consimţământul, care poate fi descărcat aici: http://bit.ly/consimtamant_test”, au transmis reprezentanţii Ministerul Sănătăţii.

Aceştia le recomandă părinţilor să ducă din prima zi de şcoală formularul de consimţământ tipărit şi semnat, pentru ca elevii să poată fi testaţi imediat atunci când este nevoie.

Conform MS, în cazul în care elevii prezintă în timpul orelor de curs stare febrilă sau altă simptomatologie specifică infectării cu SARS-CoV-2, se aplică protocolul de izolare.

„În cazul în care există un consimţământ informat şi semnat al părintelui/tutorele legal cu privire la acordul de recoltare a probelor de exsudat nazofaringian în vederea testării elevilor simptomatici, aceştia vor putea fi testaţi, într-o primă fază, cu teste antigen rapide, în cadrul cabinetelor medicale. Elevul care a împlinit vârsta de 18 ani va semna consimţământul personal. Toate testele rapide efectuate în cabinetul medical şcolar de la nivelul unităţii de învăţământ vor fi raportate către DSP/DSPMB în maxim 24 ore. Dacă părintele/tutorele legal nu îşi exprimă acordul pentru testare, în cazul existenţei unor simptome specifice, ca şi în cazul în care nu există cabinet medical în unitatea şcolară, acesta va lua legatura cu medicul de familie în vederea stabilirii paşilor următori”, a mai anunţat MS.

De asemenea, testarea cu teste antigen rapide se recomandă şi în cazul cadrelor didactice şi altor angajaţi ai unităţii şcolare, simptomatici, a căror simptomatologie de boală debutează în timpul orelor de curs, precum şi colegilor cazurilor confirmate atât elevi (colegi de clasă) cât şi cadre didactice/personal auxiliar din unitatea de învăţământ (inclusiv celor asimptomatici), imediat după confirmarea primului caz.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
  • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
  •  
  • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
  •  
  • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
  •    
       

    Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici