La o rată de infectare mai mică sau egală cu 1/1.000, vor fi deschise şcolile, creşele şi grădiniţele

Share Button

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a precizat miercuri că în localităţile cu o rată de infectare cu noul coronavirus, cumulată pe 14 zile, mai mică sau egală cu 1 la o mie de locuitori vor fi deschise cu prezenţă fizică toate şcolile, creşele şi grădiniţele.

Potrivit acestuia, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă a adoptat o hotărâre care prevede cele trei scenarii.

“Rată de infectare cumulată pe 14 zile mai mică sau egală cu 1/1.000 – vor fi deschise cu prezenţă fizică şcolile după cum urmează: în primul rând, antepreşcolari – creşe, preşcolari – grădiniţe, elevi – învăţământ primar, inclusiv clasa 0, învăţământ gimnazial, învăţământ liceal; următorul scenariu: rată de infectare între 1 şi 3/1.000, mai mică sau egală cu 3/1.000, vor merge cu prezentă fizică antepreşcolari în creşe, preşcolari în grădiniţe, elevii din învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare în şcoală, vor merge şi elevii din clasele terminale, a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a; al treilea scenariu – rata de infectare peste 3/1.000, dar mai mică de 6/1.000 – vor merge doar antepreşcolarii în creşă, preşcolarii în grădiniţă şi elevii învăţământului primar, inclusiv clasa pregătitoare”, a spus Cîmpeanu într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

Hotărârea prevede că se recomandă participarea cu prezenţă fizică a elevilor cuprinşi în învăţământul tehnologic profesional, profesional dual şi post liceal pentru activitatea de stagiu practic.

“Stagiile practice se pot derula cu prezenţă fizică. Toate acestea cu respectarea condiţiilor impuse de organizatorii de practică şi cu respectarea condiţiilor impuse de ordinul miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii”, a afirmat acesta.

Ministrul Educaţiei a menţionat că universităţile, civile şi militare, au autonomie şi decizia va fi luată de către conducerea acestora.

“Un alt punct al hotărârii prevede că pentru unităţile de învăţământ preuniversitar din cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Ministerului de Interne, decizia va fi luată de către conducerile acestor ministere în raport cu specificul şi cu situaţia epidemiologică”, a mai declarat Cîmpeanu.

El a adăugat că, raportat la acest document, pot merge la şcoală peste 2,4 milioane de elevi, din totalul de aproape 3 milioane.

Share Button


SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    
     

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *