Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, a anunțat, marți, că vaccinarea persoanelor care lucrează în activități esențiale se amână cu 10 zile, acestea urmând a fi reprogramate, începând cu data de 28 ianuarie. Decizia amânării imunizării împotriva COVID a fost luată din cauza unui deficit de 117.000 de doze de vaccin, a explicat medicul.

“Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu. Avem un deficit de doze de 117.000”, a anunţat, marţi, Valeriu Gheorghiță.

Specialiștul a spus că deficitul este generat în mare parte de faptul că în săptămâna 18-24 ianuarie au fost recepționate cu circa 51,3% mai puține doze decât trebuiau să fie alocate, reprezentând de fapt 93.340 doze.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România a spus însă că se va menține același ritm pentru restul persoanelor programate și a precizat există dozele de rapel pentru persoanele vaccinate până acum. el a mai adăugat că perioada dificilă pentru România este până pe 15 februarie. “Este un moment pe care dorim să îl depășim împreună, prin solidaritate, e un moment în care trebuie să avem răbdare”, a spus medicul.

Valeriu Gheorghiță susține că astfel de probleme au înregistrat multe țări europene, care au decis, fie decalarea vaccinărilor, fie reducerea numărului de persoane programate sau prin reducerea dozelor administrate zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.