Elevii din Austria vor fi testați de coronavirus în fiecare săptămână

În unele țări, autoritățile nu se limitează doar la măsuri de lockdown pentru a se lupta cu coronavirusul. Mai mult, pentru a nu bloca activitățile zilnice ale populației se caută soluții care să poate gestiona mai bine pandemia. Cum problema bulbersării sistemului de învățământ este de actualitate peste tot în lume, Austria a decis să ofere săptămânal elevilor teste anti-COVID-19 uşor de utilizat, odată cu redeschiderea şcolilor.

“Testarea este într-adevăr singura soluţie pentru a depăşi acest moment dificil până când vom avea o acoperire vaccinală ridicată”, a anunțat ministrul educaţiei din această ţară, Heinz Fassmann, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la Viena.

Cinci milioane de teste antigen vor fi furnizate şcolilor, testarea urmând să fie voluntară şi gratuită.

Pentru efectuarea acestor teste, tampoanele de recoltare nu vor trebui introduse adânc în nas, ci doar unul sau doi centimetri. Din acest motiv, ele pot fi folosite şi de copii, sub îndrumarea adulţilor, iar rezultatul va fi vizibil în 15 minute.

Părinţii elevilor de şcoală elementară vor fi rugaţi să ajute la testarea acasă a copiilor lor în fiecare zi de luni. Pentru elevii mai mari, testarea poate avea loc în şcoli sau acasă.

Guvernul urmează să decidă săptămâna viitoare dacă predarea în clasă se va relua pe 18 ianuarie aşa cum a fost planificat iniţial.

Profesorii urmează să primească vaccinuri începând cu sfârşitul lunii februarie, însă vaccinarea acestora nu este obligatorie.
Architektur in Basel [Schweiz] | feat. Andreas Ruby – S AM Schweizerisches Architekturmuseum

Cu o populaţie de 8,9 milioane de locuitori, Austria a intrat în prezent în cel de-al treilea lockdown, prevăzut să dureze până la 24 ianuarie. De la începutul pandemiei anul trecut, ţara a înregistrat 379.071 de cazuri de coronavirus şi 6.687 de decese asociate COVID-19.

Share Button

SUSȚINE PROIECTUL KIDSNEWS.RO!

.


CITEȘTE ȘI:
 
 • Elevii cu simptome au acces restricționat în școală 14 zile, dacă părinții nu vor testare
 •  
 • Teatrul Nottara lansează un nou proiect pentru liceeni
 •  
 • Mâncarea pentru bebeluși este extrem de periculoasă
 •    

  Să ne mai și delectăm, cu drăgălășeniile celor mici

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *