Noua tulpină de COVID-19, din Marea Britanie, confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani |

Noua tulpină de COVID-19, din Marea Britanie, confirmată în România la o femeie în vârstă de 27 de ani

Share Button

În România a fost confirmat primul caz de infecție cu noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie la o femeie care nu a călătorit deloc în străinătate în ultima vreme. Potrivit medicilor, starea de sănătate a pacientei care nu este internată este bună.

Noua tulpină de coronavirus din Marea Britanie, despre a cărei apariție se vorbește de câteva săptămâni bune este considerată de secialiști cu 70% mai contagioasă față de cea inițială.

În prezent, se face anchetă epidemiologică pentru a se vedea cu cine a intrat femeia în contact.În week-endul trecut, un bărbat internat la Institutul Matei Balş din Capitală şi infectat cu coronavirus era suspect că ar fi infectat cu noua tulpină a Sars CoV-2. mai ales că acesta s-a întors recent în ţară din Marea Britanie şi avea simptome specifice. Analiza noii tulpini în cazul acestui pacient nu a fost însă confirmată.

”Una dintre tulpinile SARS-CoV-2 secvențiate în perioada 5-8 ianuarie 2021 la INBI „Matei Balș” se incadrează în varianta cu transmisibilitate crescută B.1.1.7 descrisă in Marea Britanie. În perioada următoare va continua supravegherea prin epidemiologie moleculară a cazurilor suspecte. Pacienta în vârstă de 27 ani este în stare clinică foarte bună, se află în izolare la domiciliu, supravegheată de medicul de familie conform metodologiei în vigoare”, anunță Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătății mai precizează că având în vedere contagiozitatea mai mare a acestei tulpini, în paralel cu campania națională de vaccinare, măsurile de protecție rămân la fel de importante: purtarea corectă a măștii de protecție, evitarea aglomerațiilor, distanțarea socială și igiena mâinilor.

În România au fost înregistrate 4.841 de cazuri noi coronavirus în ultimele 24 de ore, iar 96 de români au murit, arată, vineri, raportul Grupului de Comunicare Strategică (GCS).

Până vineri, 8 ianuarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 663.799 de cazuri de persoane cu COVID – 19 şi 16.506 persoane au decedat.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.727. Dintre acestea, 1.100 sunt internate la ATI.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *