Elevii nu merg la școală din 11 ianuarie, ci abia din februarie, dar nici asta nu e sigur

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat într-o intervenție televizată la Antena3 că școlile nu se redeschid la 11 ianuarie, ci abia în februarie, dar nici asta nu este sigur. Prin urmare, după încheierea vacanței de iarnă, elevii vor participa la cursuri online.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că data reînceperii cursurilor după vacanța de iarnă, și anume 11 ianuarie 2021, este un termen “mult prea scurt” pentru a redeschide unitățle d eînvățământ. El a precizat că își dorește deschiderea cât mai grabnică a școlilor, dar asta se va întâmpla doar în măsura în care situația epidemiologică o va permite.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite. Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă″, a declarat Cîmpeanu.

Conform unui scenariu pe baza căruia reprezentanţii din educaţie discută acum cu reprezentanții din sănătate, grădiniţele şi clasele primare s-ar putea redeschide, spune ministrul educaţiei, la începutul semestrului al doilea, adică luni pe 8 februarie.
Ministerul Sănătății va lua însă decizia finală de redeschidere a școlilor și nu Ministerul Educației.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a mai anunțat că în privința redeschiderii școlilor “prioritizăm pe trei paliere – grădiniţe şi învăţământ primar, elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, elevii din şcolile care au avut dificultăți în online”.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat luni, la Antena 3, că s-au stabilit criteriile în funcție de care va fi luată decizia oficială privind redeschiderea școlilor sau continuarea învățământului exclusiv online.

“Am avut azi consultări cu experți în educație, cu sindicate, cu asociațiile de părinți, cu cei care coordonează campania de vaccinare, cu Ministerul Sănătății. Am decis împreună următoarele: Ministerul Educatiei îşi doreşte deschiderea cât mai grabnică a şcolilor. Acest lucru se va putea face în urma unei analize fundamentate temeinic. Acesta analiza se va face pe baza a doi parametri principali. În primul rând – evoluţia epidemiologică.
La mijlocul lui ianuarie vom avea datele în urma vacanţei de iarna. Un al doilea parametru este evoluţia campaniei de vaccinare şi am trimis azi în inspectoratele şcolare şi universităţi o solicitare privind disponibilitatea de vaccinare a personalului didactic, nedidactic şi auxiliar, am cerut o raportare numerică cu privire la disponibilitatea personalului din învăţamânt la vaccinare.Data limita pentru raportarea numerică este 15 ianuarie. Un alt criteriu complementar este să vedem şi deciziile altor state aflate într-o situaţie similară cu a Romaniei.
Decizia (privind redeschiderea scolilor sau continuara invatamantului online) va fi luata cel mai probabil în ultima decadă a lunii ianuarie”, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu pentru Antena 3.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *