Furnicături, durere sau amorțeală la nivelul mâinii? Este foarte probabil să experimentați simptomele specifice sindromului de tunel carpian |

Furnicături, durere sau amorțeală la nivelul mâinii?

Share Button

Este foarte probabil să experimentați simptomele specifice sindromului de tunel carpian.

Primul lucru de făcut ar fi să contactezi cât mai curând medicul specialist în chirurgia mainii sau de chirurgia plastică. Acest lucru te poate salva de o multitudine de complicații și dureri inutile. Află mai multe

Sindromul de tunel carpian afecteaza in general sexul feminin??

Intr-adevar exista o afectare într-o proporție mai mare a sexului feminin.

Un sindrom de tunel carpian poate fi declanșat sau agravat în sarcină. După sarcină, sindromul se poate asocia și cu o altă boală cauzatoare de dureri la mână – Tenosinovita De Quervain – vezi mai multe detalii AICI.

Atenție! Durerile din timpul nopții care dispar sau se ameliorează sub tratamente alternative, pot fi o capcană. Dacă după o perioadă de suferință a nervului median, durerile cauzate de STC se amelioreaza poate fi un semn rău.

Sindromul de tunel carpian este o urgență atât în stadiul mediu dar mai ales în stadiul sever. Deoarece este o boala progresivă, lipsa unui tratament duce obligatoriu la agravarea bolii, și implicit la aprofundarea modificarilor ireversibile pe nervul median.

Poți afla mai multe citind articolul despre Mituri și adevaruri despre Sindromul de tunel carpian. Click AICI

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *