Maladia de Quervain, cunoscută și ca tenosinovita, tendinita sau sindromul de Quervain, este o stare patologică care provoacă dureri supărătoare la nivelul articulației mâinii, respectiv la baza degetului mare.

Cauza principală pentru această boală este folosirea intensă a mâinii, care provoacă un conflict de uzură a tendonului extensor al degetului mare în compartimentul De Quervain.

Cine este vizat?

Această boală apare mai des la femei, mai ales după sarcină, fiind potențată de modificările hormonale, retenția de lichide, dar și de mișcările mâinilor folosite în îngrijirea copilului mic.

Soluții?!

Există tratament chirurgical și non-chirurgical, în funcție de gravitatea acestuia…

Ce se întâmplă dacă nu mă tratez?

Maladia de Quervain fără tratament, se agravează. Netratată, această boală invalidează pacientul prin incapacitatea de a-și folosi membrul afectat.

ATENȚIE! Pacienții apelează frecvent la tratament cu infiltrații. Acest tratament, practicat într-un stadiu mai avansat, poate face bine doar pe termen scurt, boala agravându-se după câteva luni.

Este foarte important ca tratamentul indicat să fie adecvat stadiului bolii.
Din aceste motive încurajez pacienții să se informeze și să apeleze cu încredere la un specialist în chirurgia mâinii pentru a se lămuri despre toate aspectele legate de suferința lor.

Informații oferite de Dr. Vladislav Gyebnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.