Părinții ai căror elevi sunt nevoiți să facă școală online sau în sistem hibrid, din cauza pandemiei de coronavirus, ar putea primi zile libere plătite. Proiectul ordonanței de urgență a fost înaintat Guvernului și a avut deja o primă lectură, scrie Digi24.ro.
Potrivit propunerii, părinţii vor beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor studiază în sistem online. Propunerea de suplimentare a ordinii de zi a Executivului cu acest proiect a venit din partea vicepremierului Raluca Turcan şi a fost aprobată de premierul Ludovic Orban.

“Ministerul Muncii este în măsură să prezinte, în primă lectură, o ordonanţă de urgenţă prin care părinţii să poată să beneficieze de zile libere plătite pentru a sta acasă cu copiii, dacă unităţile pe care copiii lor le frecventează se află în scenariul galben, hibrid sau în scenariul roşu. Practic, părinţii vor putea să beneficieze de aceste zile libere plătite dacă nu îşi desfăşoară activitatea în regim de telemuncă sau de muncă la domiciliu şi, de asemenea, aceste zile libere se acordă pe toată perioada în care se aplică scenariile galben şi roşu, pentru şcolile pe care le frecventează copiii, conform hotărârilor date de consiliile judeţene pentru situaţii de urgenţă”, a precizat Raluca Turcan, potrivit Agerpres. Ea a menţionat că acest beneficiu ar urma să se acorde pe toată perioada stării de alertă.

Premierul Ludovic Orban a atras atenţia că, în cazul scenariului galben, măsura se va aplica pentru zilele în care copilul studiază în sistem online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.