SOS Satele Copiilor România a lansat un nou program educațional: SOS Planet After school, dedicat tuturor copiilor. Prin acest program, copiii vor participa la activități zilnice diverse și incluzive, adaptate nevoilor lor individuale, își vor putea pregăti temele școlare și vor dobândi abilități de viață, sub atenta îndrumare a specialiștilor noștri. SOS Planet se va deschide oficial începând cu această toamnă pentru copii de la clasa pregătitoare și până la clasa a patra.

SOS Planet este amplasat în incinta Satului SOS din București, pe Calea Floreasca, nr. 165, programul este atât de tip before school, cât și after school și se desfășoară zilnic, de luni până vineri, între orele 7.30 -19.00.

În cadrul SOS Planet, vor fi organizate formări pentru cadrele didactice ale proiectului și ale partenerilor, vor fi derulate proiecte adresate copiilor, părinților și profesorilor și va fi construită construi o adevărată comunitate. ”Suntem membrii ai unei federații internaționale și ne bucurăm să împărtășim experiența noastră și a celorlalte Asociații membre ale Federației SOS Children’s Villagers International și să o punem la dispoziția comunității noastre. Punem accentul pe dobândirea de cunoștințe și de deprinderi potrivit intereselor copiilor, pe învățare experiențială și pe activități de timp liber. Ne dorim să fim mult mai mult decât un loc unde copiii să fie supravegheați când nu sunt la școală sau unde să își facă temele și să devenim „Casa de după școală. Locul unde copiii învață ce le place”, potrivit unui comunicat de presă.

SOS Planet After School oferă copiilor suport specializat pentru a-și îmbunătăți performanțele școlare și a-și dezvolta abilitățile de viață. Copiii vor fi îndrumați de profesori cu experiență, de specialiști bine pregătiți. Vor avea acces la un teren de sport multifuncțional, la o scenă în aer liber și la o serie de opționale alese pentru a răspunde intereselor și abilităților lor.

Clasele de opțional sunt structurate pe 5 categorii principale: gândire algoritmică, creativitate, prezentare idei, analiză; mișcare/sănătate fizică; limbă straină; relaxare, autoconștientizare, descoperire de sine, conectare; ateliere artistice și de creație.

Proiectul propune organiza unor cursuri de programare (partener Logischool), coaching (partener Learn2b), cooking, activități sportive pe terenul multifuncțional din incinta asociației, acces la scena în aer liber unde copiii pot organiza sau viziona spectacole și, nu în ultimul rând există un spațiu exterior generos și frumos, cu spații verzi unde copiii se pot juca sub îndrumarea profesorilor.

Dincolo de faptul că sunt susținuți copiii din familii defavorizate să aibă acces la educație non-formală de calitate, sumele rezultate din acest proiect sunt destinate a sprijini proiectele derulate de Asociația SOS Satele Copiilor România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.