Cum sa le provoci copiilor imaginația

A fi sau a un fi… actor?
Shakespeare acasă!

Provocarea imaginației cere implicarea copiilor în diverse activități pentru a-și dezvolta creativitatea. Din acest motiv, jocul imaginației și toate situațiile în care vor fi puși copiii de-a lungul acestui proces, le va stimula abilitațile creative și în același timp îi vor și distra.

Pentru a face acest lucru posibil, Johnson’s® Baby propune ca ei să devină…regizori de teatru pentru o zi! Acest proces implică totul, de la crearea unei povești, redactarea unui scenariu, până la stabilirea scenei și conturarea personajelor. Ei pot fi cei care prezintă acest joc, astfel încât întreaga familie să se poată bucura de moment împreună. Pentru a face ca totul să fie o amintire plăcută, înregistrați momentul și trimiteți-l către cei dragi.

Scenografia:
Puteți crea o scenă doar cu o cutie de pantofi! Pentru a face acest lucru, înlăturați capacul și, cu ajutorul unei foarfece tăiați un pătrat la baza cutiei, lăsând aproximativ 2-3 degete distanță pentru margine. Baza va fi piesa de rezistență pe care “publicul” o va vedea. Așadar, ca sa pară mai realist, o puteți decora cu carton colorat, autocolante sau chiar puteți pune o bucată de pânză pentru a imita o cortină. Aici, copiii își vor putea da frâu liber imaginației!

Personajele: Odată ce avem povestea, este timpul să conturăm personajele. Cum vom face acest lucru? Putem folosi șosete vechi pe care să le personalizăm cu obiecte pe care le avem în casă, cum ar fi rămășițe din haine pe care le putem folosi ca nasturi, păr, ochi…Sunt atât de multe variante! De exemplu, cu două bile mici de bumbac, atașate de șosetă, vom putea crea personajul “șarpele rău”. Într-adevăr, aici copiii vor avea nevoie de ajutor pentru partea de cusut și vor apela la familie, aducându-vă astfel pe toți împreună!

Jocurile preferate dintotdeauna! Pentru toate dimensiunile și vârstele!

Johnson’s spune că uneori copiii își doresc să participe la jocurile celor mari, dar din diferite motive, nu reușesc să facă față condițiilor impuse de joc. Câteodată este vorba de dimensiunea jocului, spre exemplu atunci când vă duceți copiii într-un parc de distracții, dar nu pot intra în toate atracțiile, deoarece nu sunt suficient de înalți. Acest lucru poate crea dezamăgiri atât copiilor cât și părinților.

Din acest motiv, astăzi vă propunem două idei de jocuri, preferate de toți de-a lungul timpului, modificate astfel încât cei mici să se poată bucura și ei.

Foosball: Cel mai iubit joc dintotdeauna! Rețineți că puteți adapta designul, făcându-l mai mic sau mai mare în funcție de vârsta și înălțimea copilului dumneavoastră, Așadar, veți avea nevoie de: o cutie de pantofi, bețișoare, foarfece, cârlige, lipici, bile Ping-Pong și markere sau orice vopsea pentru colorarea acestuia. Mai întâi, marcați unde veți poziționa betișoarele în cutie, asigurați-vă că poziția este ok pentru înălțimea copilului dumneaoastră și apoi dați găuri pentru poziționarea bețisoarelor. După, puteți amplasa bețisoarele în găuri si pune cârligele unde doriți. Acum, marcați locul unde ați pus cârligele pentru că va trebui să le scoateți să le vopsiți și pe urmă să le lipiți. Dupa acest proces, este timpul pentru decorare! Decorați cutia și cârligele după preferințe. Si iată că a venit și pasul final, puneți totul cap la cap, așezați bețisoarele prin găuri și lipiți cârligele. Lăsați adezivul să actioneze și totul este gata!

Masă de biliard: Pentru acest joc, veți avea nevoie de o cutie dreptunghiulară mică, 11 bile, pistol cu lipici, bețisoare și role de hârtie igienică. Mai întâi de toate, decupați cutia, înlăturând partea superioară, apoi faceți 6 găuri în partea superioară și asigurați-vă că sunt suficient de mari pentru ca bilele să cadă. Acum, folosiți pistolul cu lipici pentru a introduce partea superioară în cutia dumneavoastră, aproximativ jumătate de centimetru în jos, ajutați-vă de rolele de hârtie igienică pentru a echilibra partea superioară lipită (de asemenea, asigurați-vă că partea de sus este la nivelul care trebuie, astfel încât bilele să nu se rostogolească). Și nu în ultimul rând…puteți picta masa de biliard așa cum doriți și totul este gata!

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *